Grad NOVSKA Službene stranice

Novim projektima proračun Grada Novske raste na 90 milijuna kuna

Novim projektima proračun Grada Novske raste na 90 milijuna kuna

Novim Prijedlogom rebalansa proračuna Grada Novske, povećavaju se sredstva za novo odabrane projekte, te će sa sadašnjih 72 milijuna kuna, novi iznos Proračuna biti oko 90 milijuna kuna, rečeno je na prvom proširenom kolegiju gradonačelnika nakon ljetne stanke. Kolegij je održan prema propisanim epidemiološkim Mjerama.

Gradonačelnik Marin Piletić, pročelnike gradskih Ureda, kao i ravnatelje gradskih ustanova, upoznao je s projektima koji su u provedbi i planovima za naredno razdoblje. Riječ je o projektima vrijednosti preko 60 milijuna kuna, te kako ističe Piletić,  „svaki od projekata generira nova radna mjesta“.

Posebno je izdvojio Kampus, „Pametni grad“ za smještaj učenika i studenata uz prostore za učenja i e-arenu, koji bi se gradio u Poduzetničkoj zoni Novska i kojemu kao nacionalnom projektu  potporu daje Hrvatska Vlada, te je postao i  strateški projekt Republike Hrvatske.  

Bilo je i riječi o kupnji zgrade INA-a, za više namjena, u kojoj se prema potpisanom Ugovoru između Grada Novske i INA-a, već koristi za smještaj učenika iz drugih sredina koji su na školovanju u Srednjoj školi Novska.