Grad NOVSKA Službene stranice

Novljanka sa zagrebačkom adresom Martina Setnik u POU Novska održala izložbu slika

"Još jedna prekrasna izložba postavljena je u našem prostoru, ova djela su bajkovita i jedinstvena kao i autorica, koja je dodatno obogatila galeriju učilišta" – izjavila je ravnateljica POU-a Valentina Opić prilikom otvorenja izložbe "Moj imaginarni svijet". Svečano otvorenje izložbe održano je u četvrtak, 27. travnja uz nazočnost gradonačelnika Vlade Klasana i ljubitelja likovnog izražavanja.

Autorica izložbe Martina Setnik izrazila je iznimno zadovoljstvo što je upravo u Novskoj imala priliku izložiti svoje radove, za što se posebno zahvalila članici DLAN-a Štefici Oljači koja ju je potaknula na taj pothvat. Naglasila je kako se u rodni grad Novsku vratila nakon 16 godina, te da stoga jako sentimentalno proživljava ovaj trenutak. "Vjerujem da svi mi ponekad osjećamo da nam nešto nedostaje da bili potpuni. Sasvim slučajno sam upisala tečaj o afirmacijskom slikarstvu, što mi je predstavljalo odskočnu dasku prema samostalnom izražavanju" – rekla je autorica Martina Setnik, naglasivši kako ju slikanje ispunjava i čini sretnom.

 

Gradonačelnik Vlado Klasan  "Doista je lijepo što u ovim slikama možemo vidjeti jedan dio tvoje duše i ove slike nam pokazuju da u njoj ima puno ljubavi za sve nas, ali i za naš zavičaj" – kazao je gradonačelnik, koji je otvorio izložbu. Profesorica Danijela Pauković i učenik srednje škole Novska Tin Čorak su prigodnim stihovima doprinijeli svečanoj atmosferi otvorenja izložbe još jedne nadarene sugrađanke.