Grad NOVSKA Službene stranice

NOVSKA RUN! - vraća se u centar grada - subota 21.8.2021.

NOVSKA RUN! - vraća se u centar grada - subota 21.8.2021.

U subotu 21. kolovoza očekujte šesto izdanje tradicionalne novljanske utrke NovskaRUN. Što to znači? Veliki broj natjecatelja iz lijepe naše ali i iz okolnih zemalja, dan obilježen sportom i dobrim raspoloženjem a za kraj dana rock koncert u centru grada.

Obavijest za stanovnike Staroselske i Bukovačke ulice!

21. 8. 2021. od 17:00 sati do 19:30 biti će zatvorena za promet Staroselska ulica od zgrade Gradske uprave pa sve do ulaska u šumu (uključujući i šumski put prema jezeru i izvoru Jelenova glava) te Bukovačka ulica od kućnog broja 47A do 134A u trajanju od 17:00 sati do 17:30. Mole se stanovnici za strpljenje i razumijevanje te ako imaju želje i mogućnosti da bodre natjecatelje koji će u velikom broju proći pored njihovih kuća.

Satnica utrke

Od 14,00 do 16:30 – Preuzimanje startnih brojeva

17:00 – Start utrke na 3, 9 i 16km

19:30 – Proglašenje pobjednika

19:45 – Rock koncert grupe A.R.T.

"Vakula kaže da će biti vruće u subotu, a mi ćemo još samo doliti ulje na vatru. Jedva čekamo, prošle godine nismo ništa radili zbog situacije u kojoj smo se svi našli, ali ove godine smo rekli da nas ništa ne može spriječiti u našem naumu da organiziramo našu sada već tradicionalnu utrku. Sve je spremno, volontere imamo, želju za dobrim provodom također imamo. Mnogo je joggera po Novskoj i okolici, ljudi koji trče i željni su upravo ovakvih pozitivnih događaja koji promoviraju zdrav život, druženje i pozitivnu energiju a mi smo presretni što im to možemo pružiti"- izjavila je Đurđica Škariot, zamjenica predsjednika AK NoGA.

"Tri su utrke. Mala, veća i velika. Posebno nas veseli što su se ove godine uključili naši maleni novljanski rukometaši i nogometaši na ovu utrku od 3km. Nadamo se da će se lijepo zabaviti u nadmetanju sa svojim prijateljima iz kluba. Staza je očišćena, predstoji nam još samo markiranje i označavanje staze kako se natjecatelji nebi izgubili, ostao je još završi dogovor sa volonterima i možemo zaključiti još jedno novljansko ljeto sa našom utrkicom. Nadamo se da će se svi natjecatelji dobro i kvalitetno zabaviti te ostati na zabavi nakon toga“, izjavio je Josip Fabijanić, predsjednik AK NoGA.

Dođite, podržite naše trkačice i trkače, one najmanje i one malo veće. Vidimo se u subotu.