Grad NOVSKA Službene stranice

Obilježavanje šumskih staza za ljubitelje prirode, rekreativce i planinare

Obilježavanje šumskih staza za ljubitelje prirode, rekreativce i planinare

Sadržaji koji će obogatiti turističku ponudu nalazi se u šumskom području iznad naselja Jazavica, obilježavanjem dobro uređenih šumskih putova, ponuda se proširuje kroz pješačke i planinarske, a staze su posebno pogodne za adrenalinski cikloturizam.

Živopisno područje i vijugave staze koje se penju prama vrhovima okružuju velika stabla bukve praveći hlad.

Putovi vode prema najvišem 467 metara vrhu Zmajevac, a s nekoliko drugih vrhova novljanskog gorja, s vidikovaca koji bi se izgradili, s jedne strane moći će se promatrati panorama, prema Mokrom polju i Posavini, a s druge se otvara pogled prema Lipiku, Pakracu i Psunjskom gorju.

"Staze povezuju i nekoliko izlaza prema drugim naseljima, njihovim označavanjem i izradom karte cijelog područja, privuklo bi ljubitelje prirode i rekreativce" – kazala je govoreći o projektu Marija Kos Šaka, direktorica TZ Grada Novske.

U realizaciju će se uključiti Grad Novska, Planinarsko društvo „Zmajevac“ Novska i HGSS Stanica Novska, te zainteresirani OPG-i.

TONSKI PRILOG: Marija Kos Šaka

 

Prema riječima Tomislava Bogojevića, pročelnika HGSS Stanice Novska, u planu im je izraditi Turističko-planinarski zemljovid Novljanskog gorja, kartografske liste s preciznim prikazom i podacima s terena koji obuhvaćaju sve planinarske, pješačke, poučne i biciklističke staze.