Grad NOVSKA Službene stranice

Održana 63. Skupština DVD-a Kozarice – uzajamnost i humanost prenose na nove članove od 1954. godine

DVD Kozarice je u subotu, 4. ožujka održalo 63. izbornu i izvještajnu Skupštinu u prostorijama Društvenog doma u Kozaricama. Skupštini su nazočili gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, predsjednik VZGN Davor Štimac, predsjednik Mjesnog odbora Kozarice Đuro Tobijaš, te predstavnici okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Na samom početku izabrana su nova radna tijela Skupštine, Ivan Pal kao predsjednik, te Mario Grdur i Želimir Čavlović, članovi, dok  je za zapisničara izabran Ivo Pavlović. Izvješće o radu DVD-a za proteklu godinu podnio je Mario Grdur, koji se osvrnuo na povijest Društva. "Naše Društvo osnovano je daleke 1954. godine na Petrovo sa svrhom spašavanja ljudi i imovine. Naši seljani tada su shvatili da se vatri mogu suprostaviti uzajamnošću i humanošću, te usavršavajući organizaciju u učinkovitosti obrane od požara" – izvijestio je Mario Grdur.

 

Od mnogobrojnih aktivnosti koje je Društvo realiziralo u proteklom razdoblju kao najvažnije izdvojene su uvježbavanje operativnosti članstva, požarne intervencije, te obilježavanje sv. Florijana i održavanje vatrogasne spremnice. U Izvješću zapovjednika posebno se ističe kako DVD broji 99 članova koji su sudjelovali na raznim vatrogasnim natjecanjima. "Ekipa djece osvojila je prvo mjesto na gradskom natjecanju i plasman na županijsko natjecanje, gdje su u konkurenciji od 65 ekipa osvojili 22. mjesto. Smatram da je to veliki uspjeh jer su se natjecali u muškoj ekipi iako smo imali samo dva muška člana" – rekao je Mario Grdur, koji je kao poticaj za daljnje sudjelovanje u vatrogastvu od nazočnih zatražio pljesak za članove pobjedničke ekipe i njihovu voditeljicu Tinu Grdur.

Članovi DVD-a su tijekom Skupštine izabrali i novog predsjednika DVD-a Ivana Pala, kao i  zapovjednika Maria Grdura, dok je na mjesto tajnika izabran Ivo Pavlović. Predsjednik VZGN Davor Štimac zaslužnima je uručio priznanja i vatrogasne spomenice za desetogodišnji uspješni rad u Društvu. Ispred županijske vatrogasne zajednice je za 40 godina uspješnog rada priznanje uručio Luki Grduru i Velimiru Brkiću. Društvo je također za sve svoje donatore i sponzore u znak zahvalnosti pripremilo zahvalnice, koje su između ostalog primili gradonačelnik Novske Vlado Klasan i predsjednik VZGN Davor Štimac.

 

"Ponosim se vatrogascima s područja našeg Grada i trudim se na sve načine dati vam do znanja da to ne ostane samo na riječima, već i djelima. Grad Novska sada već nekoliko godina za redom izdvaja najviše sredstva u cijeloj Sisačko – moslavačkoj županiji za vatrogastvo" – istaknuo je gradonačelnik, dodavši kako je kupljeno i nekoliko novih vatrogasnih vozila, kao i spasilački čamac, koji su uvelike doprinijeli radu cjelokupne vatrogasne zajednice. Njegove navode potvrdio je i predsjednik VZGN Davor Štimac, koji je izjavio kako sve svoje aktivnosti, uključujući i oko 670 vatrogasnih intervencija koje su obavljene tijekom protekle četiri godine, ne bi mogli uspješno ostvariti bez potpore Grada Novske, koji za njihov rad izdvaja znatna financijska sredstva.