Grad NOVSKA Službene stranice

Održana Izborna skupština Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Novska, za predsjednika Udruge jednoglasno je ponovno izabran Mario Kasumović. Složno, kao što su bili i početkom Domovinskog rata kada su prvi stali u obranu Novske i Hrvatske , dragovoljci su izglasali i članove tijela Udruge.

Na Skupštini okupljenim članovima i gostima predsjednik udruge,  Mario Kasumović, predočio je rad u proteklom razdoblju, kao i fikcijsko  te je podnijeto izviješće o  radu Nadzornog odbora i Suda časti.

Predsjednik je istaknuo kako su dragovoljci ponos  obrane Novske , podsjetivši na prvo okupljanje 28. lipnja 1991. godine, kada su se dragovoljno odazvali pozivu za obranu Hrvatske. Ovaj dan odabran je i kao Dan hrvatskih branitelja Grada Novske.

Dragovoljci su srcem i hrabrošću branili  Novsku i Hrvatskom, odradili su sve postavljene ratne zadaće, od prvog formiranog dragovoljačkog odreda  koji je prerastao u  62. samostalni bataljun, a u jesen ratne 1991. godine i u 125. brigada Hrvatske vojske. Naglašeno je kako ne treba zaboraviti  zašto su se borili, čuvati uspomene na poginule i na Domovinski rata te suradnja sa svim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata Grada Novske .