Grad NOVSKA Službene stranice

Osnovna škola Novska prigodnim programom zahvalila se herojskom gradu Vukovaru

Zvucima sirene za opću opasnost započeo je program Osnovne škole Novska koji je upriličen u znak  zahvale herojskom gradu Vukovaru, te svim poginulima prisjećajući se najtužnijeg datuma 18. studenoga.

Učenici 3.a razreda otpjevali su pjesmu "Stoji Grad" , a  nekolicina njih su izgovarali riječi "Nismo zaboravili" – "Nismo zaboravili".

Učiteljica Kristina Grdur je u okviru programa naglasila "Rat je najgore što se čovjeku moglo dogoditi" i u nastavku podsjetila učenike: da rat pravi selekciju, dobre odvaja od zlih, jake od slabih, lijepo od ružnoga, poštene od manje poštenih i što duže traje, selekcija je stroža. Vukovar je bio 87 dana pod opsadom. Poginulo je 550 branitelja, 1740 poginulih civila, 22 000 prognanih i 2796 zarobljenih od toga 56 poginule djece- podsjetila je učenike učiteljica Grdur.

Knjižničarka Melisanda Masnica glavna organizatorica programa pročitala je "Priču o Gradu" Siniše Glavaševića koji je poginuo prenoseći istinu o Vukovaru i stradanju ljudi.

Na kraju su svi minutom šutnje odali počast svim žrtvama Vukovara nakon toga su palivši lampione složili  veliko slovo V kao početno slovo grada heroja.

Herojski grad Vukovar je žrtva kojemu dugujemo naš život u slobodi i bezbrižno djetinjstvo – poruka je djece iz Osnovne škole Novska i zato su njihove riječi "Nismo zaboravili" koje su izgovarali odašiljala poruku da se nikada neće zaboraviti žrtve Vukovara.