Grad NOVSKA Službene stranice

Otvoren Centar za ruralni razvoj Paklenica

Svečano je otvoren Centar za ruralni razvoj u Paklenici, koji je uređen i opremljen kroz istoimeni projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%) u vrijednosti 1.843.800,00 kuna. Udruga mladih Novska nositelj je ovog projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i unaprjeđenje kvalitete življenja u ruralnim krajevima.

Uz pročelnike, ravnatelje, direktore gradskih ustanova i tvrtki, djelatnike gradske uprave, razvojne agencije i djelatnike Udruge mladih Novska, otvorenju Centra za ruralni razvoj u Paklenici nazočili su i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, zamjenik gradonačelnik Siniša Kesić te ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske – NORA Vida Iličić.

Projekt Centar za ruralni razvoj jedan je od prvih projekata koje je Udruga mladih Novska 2019. godine prijavila na natječaj Europskog socijalnog fonda, a pisala ga je tada novopečena predsjednica Udruge mladih Novska, Mateja Šimičić, uz podršku Razvojne agencije Grada Novske – NORA-e i Grada Novske. Predsjednica Udruge mladih nazočnima je ukratko ispričala put udruge popločenim EU projektima kroz koje je zaposleno mnogo mladih ljudi te kroz koje se uređuju brojni novi prostori.

Podršku u provedbi ovog projekta pruža i Grad Novska koji je Udruzi mladih Novska ustupio na korištenje prostor Društvenog doma u Paklenici koji je kroz projekt i adaptiran te će biti na korist mještanima naselja Paklenica, organizacijama civilnog društva, kao i svim gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja Grada Novske. Uz to, Grad Novska pruža i organizacijsku podršku u provedbi ovog projekta pa se i gradonačelnik Marin Piletić obratio nazočnima s nekoliko riječi te istaknuo oduševljenje adaptiranim prostorom, ali i radom Udruge mladih Novska te je simbolično zalio prvi grm ruže kao simbol rasta i razvoja Centra za ruralni razvoj i na taj način i službeno otvorio njegova vrata.

Nakon službenog otvorenja, okupljeni su se uputili u konferencijsku salu opremljenu kroz projekt gdje im se obratila i voditeljica projekta, Nikolina Gunjević koja se zahvalila svom projektnom timu kao i Razvojnoj agenciji Grada Novske NORA-i i Gradu Novskoj što pružaju podršku u provedbi ovog projekta te je opisala projektne aktivnosti koje se provode u Centru za ruralni razvoj.