Grad NOVSKA Službene stranice

Otvorena nova zgrada Hrvatskih voda – najavljeni novi projekti, na redu je Aglomeracija Novske

Svečano otvorena nova zgrada Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda u ulici Tina Ujević,

biti će središte iz kojeg će se upravljati obranom od poplava na području malog sliva „Subocka-Strug” kao i rijeke Save, poplavnih područje Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani.

Kako je prigodom svečanog otvorenja rekao Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda,    opremljena upravna zgrada s radnim i skladišnim prostorima ukupne je površine oko 300 prostornih

metara, izgrađena na 2500 prostornih metara darovanog zemljišta Grada Novske.  Vrijednost zgrade s opremanjem je nešto više od  2,7 milijuna kuna.

Na području novljanske ispostave radit će na početku desetak zaposlenika, a daljnjim razvojem projekata Hrvatske vode će ih po potrebi povećati.

- Posebno bih istaknuo bitnost upravljanja obranom od poplave, gdje smo prije godinu dana upravo ovdje imali veliku borbu s poplavnim vodama, kada je prouzročena velika šteta, više od 19 milijuna kuna. Ove godine srećom nemamo poplava no potrebno je ulagati u ovo područje, naročito u opskrbu vodom i odvodnju te nove projekte, pogotovo Aglomeraciju Novska, između ostalog napomenuo je Ivo Žinić, župan, dodavši kako se ovim primjerom decentralizacije ustanova, Hrvatske vode pokazale da žele kvalitetno upravljati novim projektima

Zoran Đuroković je najavio brojne druge projekte, između ostalih realizaciju Aglomeracije Novska, izgradnju 42 km kanalizacijske mreže i 15 km novih vodoopskrbnih sustava kao i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u što se ulaže 123 milijuna kuna, najvećim dijelom bespovratnih sredstava.  

- Koristim priliku još jednom zahvaliti se Hrvatskim vodama kao jednom od najboljih državnih poduzeća s kojim Grad Novske realizira najviše projekata. Treba spomenuti da je ovo i godina završetka projekta Aglomeracije Subocka gdje će stanovnici naša dva prigradska naselja Brestača i Nova Subocka napokon moći koristiti kanalizaciju, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik.
 

Radovi na kanalizaciji kroz Novu Subocku – Hrvatske vode osiguravaju sredstva za završetak

Nakon otvorenja nove zgrade za upravljanje  obranom od poplava, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec, gradonačelnik Marin Piletić, direktor Vodovoda Novska Mario Filipović te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, obišli su radove na izgradnji kanalizacijske  mreže u Novoj Subockoj.

- Od 2014. godine nije bilo pomaka na izgradnji zapečete  kanalizacijske mreže od Brestače prema Novoj Subockoj. Radovi su nastavljeni 2017 godine i tijekom prošle godine realizirano je oko 3,2  kilometra mreže. Preostaje još oko 1,4 kilometra za što Hrvatske vode osiguravaju dodatnih 1,2 milijuna kuna, a Grad Novska 200 tisuća, istaknuo je prilikom obilaska radova Mario Filipović, direktor tvrtke Vodovod Novska.