Grad NOVSKA Službene stranice

Otvorena ortopedska ordinacija – viši standardi zdravstvene skrbi u Novskoj

Otvaranjem ortopedske ordinacije u Novskoj, poboljšava se zdravstvena zaštita i zdravstvena skrb svih građana. Ovim se podiže zdravstva  usluga na viši nivo, a pacijenti koji su ranije morali odlaziti na preglede u druge gradove, svakog ponedjeljka u Novskoj  moći će obaviti preglede u ordinaciji.

- Ovo je vrijedna inicijativa koja pacijentima s Novljanskog područje koji su ranije  gravitirali u bolnice, Pakrac, Novu Gradišku ili Zagreb, sada će imati dostupnu specijalističku ordinaciju u Novskoj, rekao je dr. Hrvoje Ravlić, ortoped.

Suradnjom s OB dr. Ivo Pedišić Sisak, specijalisti dolaze na područje koje pokriva Dom zdravlja Kutina, u gradove Popovača, Kutina i Novska, te općine Velika Ludina, Lipovljani i Jasenovac. Kako je istaknula ravnateljica Doma zdravlja Kutina Sanja Habek, dipl.iur., pored ortopeda u Novskoj,  nastoji se osigurati i dodatne specijalističke ordinacije.

Prigodom obilaska ortopedske  ordinacije,  u pratnji Marina Piletića, gradonačelnika i suradnika, dr. Tomislav Dujmenović , ravnatelj  OB dr. Ivo Pedišić Sisak, rekao je kako se otvaranjem ordinacija, poboljšava zdravstvena zaštita  na cijelom području Sisačko moslavačke županije. Spomenuo je i odličnu suradnju Grada Novske i OB dr. Ivo Pedišić u Sisku, izdvojivši donaciju Grada Novske za kupnju nabavke uređaja za magnetnu rezonancu.

Ortopedska ambulanta će raditi svakog ponedjeljka u prijepodnevnom terminu.  Pacijentima koji će biti naručeni, moći će se pregledati otprilike dvadesetak, a kako  dr. Ravlić i dr. Dujmenović, napominju,  u ortopedsku ordinaciju , bez naručivanja i čekanja zaprimati će se na pregled svi hitni pacijenti.