Grad NOVSKA Službene stranice

PISMO 2 pred otvaranjem – pogledajte kakva sve čuda profesionalne audio, video i opreme za gaming industriju sadrži

Završno dotjerivanje i montiranje  opreme za izradu video igara u dvoranama zgrade Poduzetničkog inkubatora PISMO2, pokraj gradske tržnice, nalazi se pri završetku. Tehničari završavaju posao i sve je bliži trenutak svečanog otvorenja.

Gaming Centar je u središtu pozornosti nacionalnih medija i portala, Novska se spominje u televizijskim emisijama, napisima, s puno dobrih riječi, a svakodnevno Centar posjećuju mnogi i prije svečanog otvorenja kako bi vidjeli o čemu se radi u projektu novljanske budućnosti.

Kroz Centar za gaming industriju prošlo je dosta znatiželjnika, prošli tjedan Centar je obišla prva službeno najavljena grupa, za projekt se zanimaju i stari i mladi, korisnici Dnevnog boravka za starije, kao i  učenici Srednje škole Novska. Kako nam je rekao Mario Čelan, direktor županijske Razvojne agencije SiMoRa, uz najavu mogu to učiniti i drugi, sve dok se developeri ne prihvate posla i u Centru ne počnu stvarati video igre i filmove.

U tome će im biti na raspolaganju profesionalna audio i video oprema, tehničke VR naprave koje će služiti za isprobavanje njihovih igara.  Pored raznih simulatora, kako su istaknuli stručnjaci, u Novskoj se nalazi jedan od najboljih motion capture studija, fotogrametrijski studio sa 170 fotoaparata, žiroskop koji simulira G sile i slobodan pad u video igrama.

Sve navedeno omogućilo je razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području Grada Novske, uz potpore otvorene su 33 nove tvrtke u sektoru video industrije, a najavljeno je otvaranje razreda za zanimanje tehničara za razvoj video igara u Srednjoj školi Novska.

Saznajemo kako bi na svečanost otvorenja PISMA 2 trebao doći i premijer Andrej Plenković, značilo bi to da bi i Hrvatska Vlada stala iza najavljenog projekta Kampusa u Novskoj, kao strateškog projekta od interesa za Republiku Hrvatsku?