Grad NOVSKA Službene stranice

Pješački most u Rajiću uskoro će biti pušten u promet

Radovi na pješačkom mostu u Rajiću na veselje mještana konačno se privode kraju. Započeli su tijekom mjeseca prosinca, a izvođač radova kao razlog zbog kojeg još uvijek nisu dovršeni navodi loše vrijeme, koje ih nije poslužilo stoga su radovi trajali malo duže. "Unatoč tome trenutno obavljamo završne radove. Montirana je čelična konstrukcija mosta, nakon čega nas čeka svega nekoliko dana do kompletnog završetka projekta" – naglasio je vlasnik tvrtke "Big boys gradnja" Mario Kozić, dodavši kako sveukupna vrijednost radova iznosi oko 600 tisuća kuna.

Tijek radova obišao je i gradonačelnik Novske Vlado Klasan koji je iskazao zdovoljstvo što su u ovom kratkom periodu od samo 4 godine uspjeli isposlovati sve građevinske dozvole i sva potrebna dopuštenja. Ovo je jedno od najvećih naselja na području grada Novske, a izgradnjom ovog pješačkog mosta omogućiti će se sigurnije kretanje svih mještana, posebice onih najmlađih. "Prijašnje stanje predstavljalo je veliku opasnost, kretanje tim dijelom bilo je rizično i drago mi je da će se mještani Rajića sada napokon u sigurnijim uvjetima kretati tom dionicom" – izjavio je gradonačelnik Novske Vlado Klasan.

Predsjednik Mjesnog odbora Rajić Marijan Božić rekao je kako je najvažnija sigurnost djece koja putem do škole prolaze tom dionicom, te da je isključivo zbog toga realizacija ovog projekta bila od velike važnosti. "Već 12 godina sam na čelu Mjesnog odbora Rajić i sve te godine ukazivali smo na važnost rješavanja ovog problema i hvala gradonačelniku Klasanu što je imao razumijevanja za konačnu izgradnju ovog pješačkog mosta" – dodao je Božić.