Grad NOVSKA Službene stranice

Počela je III. Škola klizanja u Novskoj – zabavna rekreacija na ledu

Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život,a poznato je kako djeca koja se od malih nogu bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu. Djeca se sportskim aktivnostima najmanje bave za vrijeme zimskih praznika, ali s novljanskim mališanima nije takav slučaj.

Oni svake godine jedva čekaju početak klizališne sezone u Novskoj kako bi svoje vrijeme provodili kližući na ledenoj površini. Neka djeca se lakše oslobode na zaleđenoj površini, neka malo teže, no profesionalne motoričke kretnje mogu naučiti samo ako se upišu u školu klizanja. Upravo to im je Grad Novska, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske i omogućio, a interes za sudjelovanjem ne jenjava čak niti nakon tri uzastopne godine održavanja škole klizanja. Štoviše školu klizanja u Novskoj pohađaju čak i mališani iz okolnih gradova i općina, ponajviše maleni Kutinčani.

Njihovi roditelji kažu kako je najmanji problem dovesti svoju djecu u Novsku, posebice kada vide njihova ozarena lica i entuzijazam nakon novostečenih klizačkih vještina. Ovogodišnja škola klizanja započela je u ponedjeljak, 2. siječnja, a polaznike će trenirati novljanska klizačica Antea Stojić, koja je kazala kako unatoč zdravstvenim problemima, nije mogla odustati od održavanja ove prelijepe tradicije. Zahvaljujući Antei Stojić i Gradu Novska, najmlađima je na ovaj način omogućeno usvajanje dodatnih klizačkih vještina, te osim kvalitetnog provođenja vremena na svježem zraku, mogu naučiti i osnovne pokrete umjetničkog klizanja.

Podršku polaznicima je, osim roditelja, baka i djedova, došao iskazati i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je rekao kako je posebno ponosan na cjelokupnu organizaciju "Adventa u Novskoj", te se zahvalio Antei Stojić na velikom doprinosu i ozbiljnom trenerskom angažmanu. U školu klizanja trenutno je prijavljeno 30-ak polaznika, a treninzi će trajati sve do 10. siječnja, kada će polaznici stečene vještine pokazati nastupajući pred posjetiteljima na III. Maloj novljanskoj pirueti.