Grad NOVSKA Službene stranice

Početak zlatnog doba video igara – prve gaming tvrtke uskoro će useliti u obnovljenu zgradu Poduzetničkog inkubatora PISMO

Novska je na putu zlatnog doba video igara, gaming industrije, u svijetu najbrže rastuće industrije s velikom zaradom.

Zavirili smo u zgradu Poduzetničkog inkubatora PISMO gdje traju zadnji poslovi unutarnjeg uređenja, zgradu obnovljenoj i uređenoj kroz projekt  „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko moslavačkoj županiji za razvoj video igara.

U dotjeranu gradsku ljepoticu iz 18. stoljeća, u njene suvremeno opremljene urede, uskoro bi trebale useliti gaming tvrtke. Kako saznajmo, za sada je 13 tvrtki podnijelo zahtjeve i trebale bi se useliti i započeti stvarati nove video igra. Dvije tvrtke su iz Zagreba, jedna  je iz Slovenije dok su osnivači ostalih tvrtki, polaznici iz cijele Hrvatske, Šibenika, Đakova, Varaždina, Zagreba, Siska, Novske,  koji su uspješno završili program 6. mjesečne edukacije u Novskoj za razvoj video igara.

- Od 46 polaznika sa završenom edukacijom 13 ih  je podnijelo zahtjev za samozapošljavanje i dobilo suglasnost za potpore. Osim potpore HZZ-a s 55 000 kuna, Sisačko-moslavačka županija je osigurala 35 000 kuna te Grad Novska još dodatnih 65 000 kuna,  ukupno 155 tisuća kuna  koje  kao novi poduzetnici imaju na raspolaganju i što im je velika odskočna daska u poslovanju, rekao nam je Mario Čelan, direktor županijske agencije SiMoRe.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić dodijeliti će diplome

U  petak 29. ožujka 2019.  diplome za polugodišnju edukaciju za UNITY I BLENDER, primiti će 46 polaznika koji su uspješno završili program edukacije. Najavljen je dolazak Marka Pavića, ministra  rada i mirovinskoga sustava, koji bi trebao uručiti diplome polaznicima.

Na kraju treba još posebno istaknuti izvođače radova, poduzetnike koji su vrijedno radili na uređenju zgrada. Svi su s područja Grada Novske, građevinsko – uslužni obrt PE-GRA, Elektro instalaterski obrt S.V.E. Novska, tvrtka MMM „Vukelić“ iz Brestače, Klesarstvo Rambousek d.o.o. Novska kao i Građevinski obrt Big Boys gradnja, Brestače, a pri gradnji su se koristili i blokovi proizvedeni u „Thermo stone“ tvrtki iz Novske.