Grad NOVSKA Službene stranice

Početna konferencija projekta

Početna konferencija projekta "Otvorimo vrata zdravlja"

U petak je u Garešnici održana Početna konferencija projekta "Otvorimo vrata zdravlja". Ovaj projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda /Poziv Promocija zdravlja, prevencija bolesti, faza 1/.

Svečanost se održala u prostoru Udruge umirovljenika Garešnica, a uz partnerske gradove i organizacije civilnog društva, odazvali su se brojni drugi sudionici iz lokalnih i regionalnih ustanova i organizacija, usmjerenih na zdravlje, lokalni razvoj i rad s ranjivim društvenim skupinama.



Uvodnu riječ domaćina održao je zamjenik gradonačelnika Goran Cupek. Važnost projekta za lokalnu zajednicu naglasili su i predstavnici partnerskih organizacija i gradova: Branko Predragović, tajnik Dijabetičke udruge Garešnica; Danica Cetin Pajer, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar, Alenka Soldan, tajnica Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Ana Marija Kaurin, stručna suradnica Razvojne agencije Grada Novske, Marija Kelečić, predsjednica Udruge invalida rada Virovitica; Gordana Horvat, voditeljica financija Grada Lipika i Tihana Pandl, voditeljica projekta. Završnu riječ dala je gđa. Sanja Bogdan Pavlović, kao osoba zaslužna za ideju i finaciranje ovakvog projekta.

Ukupan iznos EU potpore za projekt „Otvorimo vrata zdravlja“ iznosi 492.600,15 HRK. Veselimo se početku provedbe aktivnosti i edukaciji za mjerenje tlaka i šećera, koja nam slijedi ovaj mjesec.