Grad NOVSKA Službene stranice

Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO u Novskoj najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj!

Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO u Novskoj najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj!

Prema javnoj anketi od rujna zaključno do 10. listopada, proveli su Ured Europskog parlamenta u RH, Hrvatska zajednica županija, portala Župan.hr, Novac.hr i dnevnih novina Jutarnji list, između 21 projekta iz cijele Hrvatske, a projekt PISMO dobio je najviše glasova.

Od samog početka provedbe projekt PISMO za razvoj video igara sa središtem SMŽ, u Novskoj, zamišljena je u pet koraka. Od učenje engleskog jezika u vrtićima uz aplikacije prilagođene djeci tog uzrasta, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u kojem bi se mlade usmjeravalo prema novim zanimanjima „tehničar za izradu videoigara“, te edukaciji polaznika za gaming developere.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupna vrijednost mu je 24 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz kojih je u Novskoj obnovljena zgrada iz 18. stoljeća i njeno suvremeno opremljene za gaming tvrtke te izgradnju hale Gaming centra PISMO2.

Od početka provedbe Projekt PISMO, dobitnik je raznih nagrada i priznanja, dobitnik je  Europske nagrade za promicanje poduzetništva u Grazu, Austrija, priznanja inicijative zastupnika Europskog parlamenta u Bruxellesu i drugih.

TONSKI PRILOG: Mario Čelan

 

Drugi prema broju glasova uspješnosti EU projekata je, „Mala Barka 2: Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana“, Primorsko-goranska županija, a treći je projekt  „Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE“ , Brodsko-posavska županija.