Grad NOVSKA Službene stranice

Ponos Novske – Ana Gradečak, novi europski rekord u bacanju kugle otvara put za Japan

Ponos Novske – Ana Gradečak, novi europski rekord u bacanju kugle otvara put za Japan

Europska prvakinja Ana Gradečak, već u prvoj seriji, na prošlog tjedna održanom 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj, potvrdila je status „nabolje bacačice kugle u Europi“.

Na natjecanju, nakon što su se izredale sve bacačice, daljina od 8,23 metra bila im je nedostižna, najbliže joj se primakla Cirit Rabia iz Turske s daljinom od 7,61 metara i Francuskinja i bivša prvakinja Europe Rose Vandegou sa 7,25 metra. Njen raniji europski rekord Ana je srušila ove godine u Puli.

TONSKI PRILOG: Ana Gradečak

Titula europske prvakinje i zlatna medalja novi je niz uspjeha Novljanke, pred kojom su nova natjecanja, i ono što većina sportaša priželjkuje, nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Japanu.

Poslije povratka u Novsku i dočeka koji su za nju priredili obitelj i prijatelji, europsku prvakinju i njenog trenera Mihovila Rendulića, primio je i gradonačelnik Marin Piletić, sa svojim suradnicima.

Trener Rendulić godinama vodi  Atletski klub osoba s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine, čiji je Ana Gradečak članica, a govoreći o Aninom nastupu u Poljskoj na europskom prvenstvu, trener kaže, „Anči je samouvjereno ušla u natjecanje, tehnika bacanja joj je bila vrhunska, što je presudno u bacačkim sportovima“. Tome su prethodile svakodnevne pripreme i Anino odlaženje na treninge u Kutinu.

TONSKI PRILOG: Mihovil Rendulić

Na osvajanju europske titule nabolje bacačice kugle u kategoriji paraatletskih sportova, Ani su čestitali, gradonačelnik, kao i Josip Šimunović, predsjednik gradske i županijske Zajednice športskih udruga, uz najavu potpora i kod slijedećih natjecanja.