Grad NOVSKA Službene stranice

Postavljena krovna konstrukcija nad halama za razvoj gaminga i izradu video igara

Jedan od objekata koji će završetkom radova biti u funkciji Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska, za potrebe razvoja gaminga i izrade video igara,  zgrada je s velikim halama kod Gradske tržnice.

U halama će se smjestiti  glazbeni studio, motion capture studio, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, najmodernijom tehnologijom za snimanje zvuka, video filmova i igara.

Djelatnici  građevinske tvrtke  Građevinskog obrta Big Boys gradnja iz Brestače, ovaj tjedan započeli su montažu metalne konstrukcije krova. Nakon što se postavi krov kreće i unutarnje uređenje, kako kaže Mario Čelan, direktor SiMoRe,  Poduzetnički inkubator PISMO – Novska, s već uređenom zgradom  za gaming industriju raspolagati će s  26 funkcionalnih jedinica na oko 1200 metara prostornih površine.

Ističe također kao su izvođači radova s područja Grada Novske,  Zajednice ponuditelja PE-GRA, građevinsko – uslužni obrt i S.V.E., Instalaterski obrt za zgradu pokraj pošte, a za  objekt na lokaciji Gradska tržnica izvođač je Građevinski obrt Big Boys gradnja, te kako su se za gradnju koristili  građevinski blokovi proizvedeni u „Thermo stone“ tvrtki iz Novske.

Razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području grada Novske, odnosno SMŽ, osnivanje novih poduzeća, start-upova i njihovo uspješno poslovanje doprinos je jačanju poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.