Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan ugovor – radovi na županijskoj cesti kroz Bročice, u planu i više drugih prometnica

Prema najavama iz  gradske uprave, 2018. godina  biti će godina investicija, a nakon potpisivanja ugovora o zajedničkom financiranju rekonstrukcije županijske ceste 3250 kroz Bročice, te najava uređenja i drugih prometnica na području Grada Novske, rečeno je,  „ova godina će biti i godina uređenja cesta“.

Ugovor o sufinanciranju su potpisali,  Marin Piletić, gradonačelnik i Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije. Radi se o 2,6 kilometra ceste širine 9 metara s biciklističkom stazom. Planirana vrijednost projekta je oko šest milijuna kuna uz model, 50 posto Grad Novska i ostala polovica iznosa ŽUC SMŽ, a sredstava su iskazana u proračunima za ovu godinu.

- Do mjeseca travnja kada bi trebali krenuti radovi provest će se javna nabava i odabrati najpovoljniji  izvođač, a očekivana dinamika poslova je pola godine, - naglasio je Šapina, dodavši kako će se urediti i  ceste u Kozaricama, od kružnog toka do kapele u naselju, prema istom modelu sufinanciranja.

- Plan nam je u 2018. godini asfaltirati i dio Ribičke ulice u Bročicama, od tvrtke Pelet do izlaza na Državnu cestu D47, kao i urediti cestu u Staroj Subockoj, od mosta preko rijeke Subocke, uz taj dio naselja sve do izlaska na županijsku cestu, a čije je uređenje planirano  sve do Plesma, sredstvima iz  fondova za koje smo se kandidirali,- rekao je gradonačelnik.

Uz stanovnike Selske ulice i Torina, u Novoj Subockoj, ulica koje su spremne za asfaltiranje, kako nam je kazao Slavko Tepavac, predsjednik MO Bročice i  mještani Bročica sa zadovoljstvo očekuju početak radova u njihovom naselju.