Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor za izgradnju pročistača vrijednog 33 milijuna kuna – za projekt „Aglomeracije Grada Novske“

EU projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novske“, infrastrukturni je projekt stoljeća, kojim se na području Novske postavlja nova vodovodna i kanalizacijska odvodnja kroz naselje Bročice i od Starog Grabovca prema Rajiću.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda važan je dio projekta, a Ugovor za projektiranje i izgradnju uređaja, u četvrtak, 8. travnja, potpisali su Mario Filipović, direktor tvrtke „Vodovod“ Novska i Dražen Miličić, u ime Zajednice ponuditelja, GIS Aqua Austria GmbH i Palir d.o.o. Zagreb.

"Ukupna vrijednost radova iznosi 33 milijuna kuna bez PDV-a, očekivani završetak radova je srpanj 2023. godine, zahvalivši se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, ministru Tomislavu Ćoriću, nazočnom na potpisivanju, kao i Hrvatskim vodama, direktoru Zoranu Đurokoviću" – rekao je direktor Filipović.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović

Naglasivši kako je „Aglomeracija Novske“ najveći zahvat u povijesti Novske, gradonačelnik Piletić se  zahvalio  i Vladi Republike Hrvatske, koja „izdašno prati i financira sve projekte na području Grada Novske“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, pohvalio je „dobru pripremu projekata i suradnju s Gradom Novska“, te najavio završetak i priključivanja na kanalizacijsku odvodnju naselja Brestača – Nova Subocka, nakon puštanja u rad nedavno postavljenog pročistača otpadnih voda.

Uspješna suradnja proteklih godina bila je više nego uspješna

"Gradonačelniče, ne trebam vam po koji put čestitati na svemu onome što je vaš tim i vodno komunalno poduzeće do sada učinili, kao i na suradnji s Hrvatskim vodama. Bez toga ovakvih projekata nema. Drago mi je da je ta suradnja u proteklim godinama bila i više nego uspješna. Novska je iskoračila u jednom smjeru u kojemu je malo jedinica lokalne samouprave iskoračilo" – naglasio je ministar Tomislav Ćorić.

TONSKI PRILOG: Tomislav Ćorić

Nakon svečanog potpisivanja Ugovora, u pratnji gradonačelnika, direktor Đuroković, Ivan Celjak, zamjenik župana SMŽ i  ministar Ćorić, obišli su u Poduzetničkoj zoni Novska, tvrtke Phyox i Vodovod, kao i gaming centar PISMO2.