Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisana Odluka o odobrenju sredstava za financiranje Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novske u 2019. godini

Potpisana Odluka o odobrenju sredstava za financiranje Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novske u 2019. godini

U prostoru Gradske vijećnice gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata potpisali su Ugovore o financiranju u 2019. godini.

Riječ je o ukupnom  iznosu od 300.000 kn koja će biti dodijeljena slijedećim udrugama: Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Novske, Hrvatski časnički zbor Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko - moslavačke županije - Podružnica Novska, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Novska,Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Zagreb, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata – Novska, Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata "RIS" Kutina - Podružnica Novska i Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske – Novska.

Pozdravljajući okupljene gradonačelnik Marin Piletić posebno je istaknuo  kako Novska zauzima posebno mjesto u povijesti stvaranja Hrvatske države i Domovinskom ratu gdje su stotine ljudi dali svoj život kako sa područja Novske tako i s područja cijele Hrvatske.

Ovim sredstvima želi se potaknuti udruge na provođenje programa i da  korištenjem  sredstva stvore temelje za prijavljivanje na ostale natječaje koji su im dostupni iz raznih izvora.  Također je izrazio je zadovoljstvo ponovnim  složnim i jedinstvenim djelovanjem Udruga iz Domovinskog rata,  što nije bio slučaj u proteklom razdoblju uslijed raznih političkih pritisaka. „Dali smo snažnu podršku svim braniteljskim udrugama osnivanjem Odbora hrvatskih branitelja Grada Novske pri Gradskom vijeću, kao stalno radno tijelo Gradskoga vijeća. Svi projekti koje ste prijavili i kojima se želi zaposliti dugotrajno nezaposlene kolege  najbolji je pokazatelj da zaista ove udruge rade kvalitetan posao i da našu podršku i sredstva i Grada Novske mogu računati“ - zaključio je gradonačelnik.

U ime svih predstavnika na dodijeljenim sredstvima zahvalio je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko - moslavačke županije, Podružnica Novska, Vinko Maček  koji je izrazio zadovoljstvo odobrenim sredstvima  za rad braniteljskih udruga čime se iskazuje podrška programima koje su udruge prezentirale u svom Planu i programu rada za ovu godinu, te je  pohvalio jedinstveni  rad Odbora za branitelje na čijem čelu je Ivica Vulić.