Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji Gradova Novske i Varaždina

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, u petak, 06. prosinca, kada slave Dan gada, potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji gradova Novske i Varaždina.

Povelju su potpisali gradonačelnici Marin Piletić i Ivan Čehok, u nazočnosti suradnica, zamjenica gradonačelnika, Marije Kušmiš i Sandre Malenica, predsjednika Gradskih vijeća, Ivice Vulića i Damira Habijana, te predstavnika braniteljskih Udruga Grada Novske i bivših pripadnika 5. bojne 1. A brigade „Tigrovi“, na čiju je inicijativu došlo do potpisivanja Povelje.

Potpisivanjem Povelje prijateljstva i suradnje između dva grada, Novske i Varaždina označilo je povezivanje gradova koje je spojio ratni put hrvatskih branitelja s područja Varaždina koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u obrani Novske.

"Prijateljstvo Grada Varaždina i Grada Novske počelo je još 1991. godine kada su varaždinci branili Novsku, kada se iz Novske branila Hrvatska" – istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik, te je dodao „da to ne bi ostalo samo na uspomenama iz povijesti, cilj nam je slijediti primjer dobre prakse Grada Varaždina.

TONSKI PRILOG - Marin Piletić
 

"Novska je bila jedna važna točka obrane Hrvatske. Drago mi je da su kolege iz Novske prihvatili ovu inicijativu. Hrvatska je premala zemlja da bismo se previše dijelili. Mislim da trebamo surađivati, osobito Varaždin i Novska. Njih zanima gaming i razvijanje te industrije, mi imamo snažan Tehnološki park, FOI i elektrotehniku na Sveučilištu Sjever. Imamo jako puno poveznica i dovoljno prostora da ubuduće bolje surađujemo nego do sada" – naglasio je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

TONSKI PRILOG - Ivan Čehok
 

U popodnevnim satima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždin na svečanoj sjednici povodom proslave Dana grada, brojne uzvanike uz čestitku slavljeničkom Varaždinu pozdravila je i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske.