Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani Ugovori vezani uz tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske

Potpisani Ugovori vezani uz tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske

U petak, 10. rujna u Maloj vijećnici Grada Novska, potpisani su Ugovori vezani uz tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u okviru Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za razdoblje 2021.- 2025. godine.

Riječ je o Mjeri 1. Očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, Mjeri 2. podmjeri 2.1. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a, te Mjeri 2. podmjeri 2.2., Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije. Ugovore je s poduzetnicima potpisao gradonačelnik Marin Piletić.

Ugovor za Mjeru 1. su potpisali “Postolar Mirko“, postolarski obrt, vlasnik Mirko Šarec, “Tiskara Roka“, vlasnik Roland Veble i radionica za obradu drva “Dinex”, vlasnik Zoran Savić. Iznos ove potpore Grada Novske je 30.000,00 kuna, a cilj je ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju poslovnih prostora, nabavka novih strojeva i opreme za poslovnu djelatnost.

Isto tako sufinancira trošak poslovanja za tradicionalnu djelatnost, kao što je postolar. Ujedno će se pridonijeti i podizanju kvalitete tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Ugovor za Mjeru 2. , podmjeru 2.1. je potpisan s obrtom “Salfex“, čiji je vlasnik Ante Tutić, a iznos ove potpore je 18.981,88 kuna.  S ovom potporom Grad Novska sufinancira nabavku opreme za obavljanje djelatnosti. Potpisivanje ugovora za ovu Mjeru ima i posebnu važnost, jer se radi o novom obrtniku, a s time i jednom novom radnom mjestu.

Cilj ove mjere je potaknuti otvaranje novih subjekata.

Ugovor za Mjeru 2., podmjeru 2.2. također je potpisan s poduzetnikom početnikom iz sektora gaming industrije. Ovaj Ugovor je vrijedan 44.662,15 kuna. Riječ je o obrtu “Sajko Combinations“, obrtu za specijalizirane dizajnerske djelatnosti. Vlasnik ovog novog obrta je Antonio Sajko.

Također je riječ o sufinanciranju kupnje opreme i troška plaće, tj. za početnu fazu djelovanja obrta.