Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani Ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske

Potpisani Ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske

Za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske kroz Javni natječaj je ponuđeno  249 katastarskih čestica, ukupne površine 103,0400 hektara.

Prijavilo se 36 osoba vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a prema dostavljanim pravovaljanim ponudama i redoslijedu prava prvenstva, Pravilniku o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske NN 92/18, udovoljila su 22 ponuditelja.

Ponude najpovoljnijih ponuditelja obuhvatile su 164 katastarske čestice u katastarskim općinama: Borovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Lovska, Novi Grabovac, Paklenica, Plesmo, Rajić Donji, Rajić Gornji i Subocka, ukupne površine 74.4394 hektara i utvrđenom prodajnom cijenom 815.602,64 kuna.

Od navedenog iznosa 65 posto pripada Jedinici lokalne samouprave za uređenje poljskih putova, čime se na taj način privode zarasle poljoprivredne površine svrsi.

"Vjerujemo da će to biti veliki doprinos vama u daljnjem razvoju i širenju poljoprivredne proizvodnje" – naglasio je Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika prilikom potpisivanja Ugovora. Najavljuje i druge Natječaje i uskoro potpisivanje Ugovora s još 9 poljoprivrednih proizvođača za kupnju zemljišta.

TONSKI PRILOG: Siniša Kesić

 

Ugovore su potpisali:

Antun Valjak, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brestače, Vlado Grgić, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Bročica. Antonio Vukelić, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brestače, Svjetlana Salaj, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Sigetca. Ljuban Sičaja iz Zagreba, Josip Tvarušek, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Roždanika, Tomislav Slaninka, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Novske. Zdravka Iličić, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Roždanika, Draško Begić iz Paklenice,Damir Lončarević iz Plesma. Gordan Sarajlija, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Novske, Marija Perešin, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Sigetca, Ivan Bogunović, nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Borovca.

Povjerenstvo za uvođenje u posjed u roku od 30 dana od sklapanja Ugovora uvodi Kupca u posjed.

Ovim natječajem u funkciju se stavlja poljoprivredno zemljište koje je većinom obraslo i koje su kupci najkasnije u roku od tri godine od dana uvođenja u posjed dužni privesti poljoprivrednoj proizvodnji.