Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani Ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljištva u vlasništvu RH na području Grada Novske

Potpisani Ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljištva u vlasništvu RH na području Grada Novske

U maloj sali Gradske vijećnice u petak, 10. prosinca potpisani su ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske sa 18 ponuditelja, i to ukupne površine 46,1774 hektara u vrijednosti 528.030,08 kn.

Drugi Javni natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Novske objavljen je 10. svibnja 2021. godine i trajao je 30 dana, a bio je raspisan za 445 katastarskih čestica, ukupne površine 147,3796 hektara po početnoj cijeni od 1.243.792,17 kuna.

Na natječaj je pristiglo preko 500 ponuda od 65 ponuditelja. Prema dostavljanim pravovaljanim ponudama i redoslijedu prava prvenstva a sukladno Pravilniku o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, odluka o izboru donesena je za 45 najpovoljnijih ponuditelja.

Odluka o izboru najpovoljnijih ponuda obuhvatila je 295 katastarskih čestica u katastarskim općinama: Borovac, Brestača, Bročice, Goleši, Jazavica, Kozarice, Kričke, Lovska, Novi Grabovac, Paklenica, Plesmo, Rajić Donji, Rajić Gornji, Roždanik, Subocka i Subocki Grad ukupne površine 106,0354 hektara i utvrđenom prodajnom cijenom 1.120.941,21 kuna (od čega 65% pripada Jedinici lokalne samouprave). Nakon dobivene Suglasnosti Ministarstva poljoprivrede na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja i Mišljenja o pravnoj valjanosti na Nacrt Ugovora – Županijskog državnog odvjetništva.

Temeljem prvog natječaja dana 19. studenoga 2021. godine potpisani su Ugovora sa 21 ponuditeljom, i to ukupne površine 29,3671 hektara u vrijednosti od 245.673,26 kn.

S gradonačelnikom Grada Novske Marinom Piletićem ugovore su potpisali Dragana Bilandžija, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Nove Subocke, Ivan Dandić iz Kozarica, Branka Lovrić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Kutine, Ljuban Sičaja iz Zagreba, Željko Mirosavljević iz Roždanika, Vlado Grgić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Bročica, Nikola Bilandžija, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Nove Subocke, Marijana Rožić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brestače, Željka Đurić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Jazavice, Alenka Tišner, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Nove Subocke, Dejan Latin, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Plesma, Dijana Blažeković Iveljić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Paklenice, Josip Čavlović iz Kozarica, Ivica Kaurinović, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Brestače, Slobodanka Artić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Sigetca, Božo Vuković, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Novske, Mirela Ciprijanović, vlasnik poljoprivrednog obrta CIPRIJANOVIĆ i Darko Lupoglavac, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Stare Subocke.