Grad NOVSKA Službene stranice

Potpore za samozapošljavanje – nepovratna sredstva za poduzetnike početnike

-Bez ovih sredstava ne bih mogao krenuti u otvaranje obrta, ova sredstva su „vjetar u leđa“ nama poduzetnicima početnicima. Od otvaranja obrtničke radnje zaposlio sam jednog djelatnika i za sada , posla imamo dovoljno i možemo pristojni zaraditi.  Imao sam i više poziva za odlazak na rad u Njemačku, no odlučio sam ostati i pokrenuti vlastiti obrt. Nisam pogriješio, onaj tko hoće raditi može zaraditi i ovdje, treba raditi, a ne samo prigovarati, rekao je Zdravko Erjavec iz Novske, vlasnik Vodoinstalatersko građevinskog obrta „Erjavec“ , nakon potpisivanja ugovora za sredstva kojim se potiču poduzetnici početnici.

Nepovratna sredstva u visini sto tisuća kuna, 55 tisuća od HZZ-a, a 45 sufinanciranjem od Grada Novske, dobili su i Leonard Jurić, vlasnik tvrtke „Jurić interijeri d.o.o za gradnju i usluge“ Rajić,  te Mladen Sučić iz Rajića, vlasnik Ugostiteljskog obrta. Ranije dobivenim sredstvima obojica su zaposlili djelatnike, Jurić dvoje, a Sučić,ima  jednog uposlenog.

Ugovore o sufinanciranju potpisao je Marin Piletić, gradonačelnik, rekavši kako su im u pisanju Poslovnih planova na raspolaganju bili , Razvojna agencija „NoRa“ Novska i SiMoRa. 

- Želim vam puno uspjeha u vašem daljnjem poslovanju, da budete konkurentni, svijetli primjer da se ovdje u Novskoj od svog rada može živjeti, da budete diplomacija svima onima koji razmišljaju da iz Hrvatske odu,  primjer kako se ovdje može ostati ali da svi moramo zajedno zapeti, naglasio je gradonačelnik. Između ostalog istaknuo je novljanske  tvrtke koje povećavaju plaće svojim djelatnicima, cijene hrvatskog radnika i omogućuju da radnik živi u Novskoj.

Dodaje i kako je u proteklih godinu dana uz mjere Hrvatske vlade, kroz projekte gradske uprave financiranih i sredstvima Europske unije, otvoreno preko 100 novih radnih mjesta na području Grada Novske.

Nakon ova prva tri,  u pripremi su ugovori za još nekoliko poduzetnika koji će uskoro potpisati ugovore o sufinanciranju otvaranja i poslovanje njihovih obrta.