Grad NOVSKA Službene stranice

Potpore za nove poduzetnike početnike

Potpore za nove poduzetnike početnike

Tijekom narednih dana sredstva potpore primiti će 10 poduzetnika, što je nastavak poticanja obrta i poduzetnika početnika od strane Grada Novske i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

I pored krize s koronavirusom kroz mjere potpora dodijeljeno je preko dva milijuna kuna izravnih potpora, a prema riječima Marina Piletića, gradonačelnika, kroz mjere potpora otvoreno je 30 novih obrta, od prošle godine na taj način i šezdeset novih radnih mjesta.

Gradonačelnik naglašava kako je program poticanja malog i srednjeg poduzetništva , „jedna od najboljih mjera Grada Novske i Gradskog vijeća Grada Novske“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Ugovor o dodijeli sredstava potpisali su Ružica Tutić, vlasnica Frizerskog obrta „Rose“ u Zagrebačkoj ulici. Kaže kako se frizerskim poslom bavi šest godina te se ohrabrena poticajnim mjerama Grada Novske i HZZ-a odlučila ući u poduzetničke vode i otvoriti vlastiti salon.

Sredstva je primio i Ivica Križanić, vlasnik OPG „Križanić“ iz Borovca, za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda. Smatra da „svaka sredstva u krizno doba dobro dođu“.

TONSKI PRILOG: Ivica Križanić

 

"S dodjelom sredstava nastavljamo i u 2021. godini, već sada znamo da će HZZ naredne godine povećati visine potpore za samozapošljavanje poduzetnicima početnicima do 130 tisuća kuna. Ono što ćemo mi kao Grad Novska, uz poticanje poduzetnika početnika, pokrenuti i poticanje zapošljavanja kod postojećih poduzetnika. Na način da poduzetnicima koji djeluju dulje od dvije godine, omogućiti ćemo kroz poticajnu mjeru dobivanje tri tisuće kuna za svakog novozaposlenog", istaknuo je gradonačelnik.

 

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Dodaje kako je Grad Novska, zahvaljujući provedenim potporama, „ jedini grad na području Županije u kojemu broj otvorenih obrta raste“.