Grad NOVSKA Službene stranice

Povoljno gospodarsko okruženje – ugovori potpore za nove tvrtke i poduzetnike početnike

Povoljno gospodarsko okruženje – ugovori potpore za nove tvrtke i poduzetnike početnike

- Bez potpore Grada Novske i Razvojne agencije NORA, teško bi nam bilo započeti posao i otvoriti vlastiti obrt, uz zahvalu na pomoći istaknuli su vlasnici novih tvrtki i obrta u prigodi potpisivanja Ugovora o dodjeli sredstava.

Kroz Mjere 2, Podmjere 2.2 sredstva su dodijeljena vlasnicima gaming tvrtki, FLAMBOYANT ENTERTAINMENT d.o.o., direktor Nenad Fijala,  BYTE MIND j.d.o.o., direktor Saša Kumpović, LUCKY GAME AND ENTERTAINMENT j.d.o.o., direktor Luka Drozdek i NEXUS GAMES j.d.o.o. – direktor Danijel Hojka.

Ranije je otvoreno 13 tvrtki za izradu video igara  koje već rade u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO, Novska.

Gradonačelnik Marin Piletić potpisao je i Ugovore s troje novih poduzetnika početnika kojima sredstva daju HZZ i Grad Novska. Obrte su otvorili, Darinko Šehić, „Gradnja Šehić“, obrt za montažu suhe gradnje, Matej Galonja „Galonja gradnja“, obrt za iskop i usluge građevinskom mehanizacijom te Mladen Miholić, obrt „Zagi“ za čišćenje, pranje i čišćenje tekstila i krznenih proizvoda.

Naglasivši kako se kroz Mjere potpora poduzetnicima, stvara povoljno gospodarsko okruženje na području Grada Novske, gradonačelnik dodaje,  kako obrtnici stvaranjem dodatnih vrijednosti otvaraju nova radna mjesta. Izdvaja i učinak od osnivanje Razvojne agencije NORA, kao mjesta poticanja poduzetnika i poljoprvrednika.

Tim stručnjaka agencije „NORA“ Novska vodi Vida Iličić, ravnateljica, zaslužni su što Grad Novska, prema podacima Ministarstva gospodarstva i HOK-a, s rastom od 17 posto bilježi porast broja obrtnika, svrstavši se uz gradove Lipik i Dubrovnik, na vrh liste po otvorenim obrtima u Hrvatskoj.

Provođenjem Mjera potpora kojima se potiču svi koji se žele okušati u poduzetništvu,  otvoreno je 60 novih obrta s više od 80 novih radnih mjesta. Pokazatelj tome je povećanje broja osiguranika prema podacima  Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, kao i evidencija HZZ Ispostave Novska, smanjenja nezaposlenosti na području Grada Novske.