Grad NOVSKA Službene stranice

Pravna klinika i dalje pruža besplatnu pravnu pomoć

Pravna klinika i dalje pruža besplatnu pravnu pomoć

U utorak, 11. travnja studenti s Pravnog fakulteta došli su pružiti besplatnu pravnu pomoć svim zainteresiranim građanima koji se suočavaju s nekim od pravnih problema.

U ime Pravne klinike sudjelovale su studentice četvrte godine Pravnog fakulteta u Zagrebu Sanja Paušić i Ana Marija Rupčić, koje su se opredjelile za obiteljsko pravo. Naglasak su dale na nasilje, posebno na nasilje koje se prikriva u obiteljskom domu te da ih iznenađuje velika pojava rastave brakova nakon 30 godina zajedničkog života. Smatraju da su to često razlozi što žene kao majke trpe i šute dok djeca ne odrastu, a onda se konačno odlučuju  reći dosta zlostavljanju i ostatak života provesti u miru.

Predstavnice Pravne klinike pozivaju  naše građane da im se jave za bilo koje područje pravne pomoći, a oni će sa svojim mentorima njihove pravne upite i probleme riješiti na najbolji mogući način.

Klinika se vodi odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Pravilnika o studiranju i Akta o organizaciji Pravne klinike.

Studentice su za RPN izjavile kako im ovaj vid volontiranja pomaže pri stručnoj praksi, a ujedno se osjećaju korisnima u društvu jer svaki vid volontiranja humani je rad posebno danas kada mnogi žive na rubu siromaštva.