Grad NOVSKA Službene stranice

Prijam vatrogasaca u povodu Sv. Florijana

U povodu blagdana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Novske Vlado Klasan je u četvrtak, 4. svibnja održao prijam za članove Vatrogasne zajednice Grada Novske. Gradonačelnik je čestitao vatrogascima njihov dan te im se zahvalio na svemu dobrom što su učinili za ovaj grad i njegove stanovnike, kao i na raznim događajima i priredbama koje su organizirali.

"Osobito sam zadovoljan što tijekom protekle četiri godine nismo smanjili sredstva koja kao Grad izdvajamo za potrebe vatrogastva. Na tome smo ustrajali jer vi to zaslužujete, a zadužili ste nas svojom nesebičnom požrtvovnošću" – rekao je gradonačelnik Klasan. Predsjednik VZGN Davor Štimac se, uime nazočnih predsjednika i zapovjednika svih DVD-a koji djeluju na području grada Novske, zahvalio svim članovima VZGN na doprinosu, kao i gradonačelniku Klasanu na financijskim sredstvima koju su izdvojena iz gradskog Proračuna.

"Već drugu godinu za redom grad Novska na području cijele Sisačko-moslavačke županije izdvaja najviše sredstava za vatrogastvo. Tijekom protekle 4 godine obavili smo preko 540 intervencija, a ono što je najvažnije na mjestu događaja pojavili smo se u zakonskom roku unutar 15 minuta." – rekao je predsjednik VZGN Davor Štimac, zaključivši kako se svi vatrogasci na teritoriju RH moraju izboriti za status posebne udruge, odnosno da financiranje vatrogastva ne bude na teret samo lokalnim upravama i samoupravama.