Grad NOVSKA Službene stranice

Prijedlog Proračun Grada Novske za 2020. godinu - ukupni prihodi 80.930.428 kuna

Prijedlog Proračun Grada Novske za 2020. godinu - ukupni prihodi 80.930.428 kuna

Proračun Grada Novske za 2020. godinu iznositi će 80.930.428 kuna, opći prihodi i primici iskazani su u visini nešto više od 40,5  milijuna kuna. Na javnoj prezentaciji Proračun Grada Novske predstavili su, Marica Vitković, pročelnica za financije i gradonačelnik Marin Piletić. Kako je istaknuto, proračun je planiran na realan način i transparentno. Najveći dio predviđen je za investicijska ulaganja, za projekte koji su sastavni dio Proračuna, uređenje objekata i radove na infrastrukturi.

TON: Marica Vitković

"Ambicioznim smjerom idemo i s planom proračuna za narednu godinu. Dva su ključna projekta, rekonstrukcija i dogradnja hotela Knopp za klaster kulture za što je Grad podigao kredit i projekt Aglomeracije Novske vrijedan 127 milijuna kuna, od čega Grad Novska izdvaja 2,4 milijuna kuna", rekao je gradonačelnik.

I u narednom razdoblju nastavlja se sa započetom energetskom obnovom zgrada i mjesnih domova, dom u Rajiću, a od gradnje između ostaloga planirana je izgradnja nove mrtvačnice u Brestači. Proračunom je predviđeno i daljnje poticanje gospodarstva i poduzetništva po čemu je Grad Novska uvršten u sam vrh u Hrvatskoj.

O Proračunu  za 2020. godinu raspravljati će i gradski vijećnici, Proračun je na Dnevnom redu 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Novske, a građani će nakon što se Proračun usvoji, na kućne adrese dobiti „Proračun u malom“, sažetak proračuna.