Grad NOVSKA Službene stranice

Priopćenje Gradske uprave za javnost – uvedene mjere zaštite, novi režimi rada, otkazana okupljanja

Priopćenje Gradske uprave za javnost – uvedene mjere zaštite, novi režimi rada, otkazana okupljanja

Odluku o radu gradske uprave Grada Novske zbog novonastale zdravstvene situacije donio je i Grad Novska. U priopćenju  za javnost, gradonačelnika Marina Piletića stoji više informacija i preporuka.

"Dječji vrtić Radost nastavlja s radom na sve tri lokacije za roditelje i djecu koja ne mogu pronaći drugi oblik čuvanja. Mole se svi roditelji djece koja pokazuju bilo kakve simptome bolesti da ne dovode djecu u vrtić, ako ni u slučaju da netko u obitelji pokazuje iste simptome", kazao je gradonačelnik.

Napominje i kako će Dječji vrtić Radost umanjiti cijenu vrtića „za one dane kada djeca nisu boravila u vrtiću i zbog toga nema potrebe više postavljati takve upite“.

Piletić poziva građane, „ako je to moguće da financijske poslove obavljaju putem internet bankarstva, a ako nemaju tu mogućnost neka pričekaju najmanje dva tjedna“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

"Molimo sve stanovnike da posjećuju zdravstvene ustanove samo u slučaju nužde, te da se upoznaju s radom hitne službe koja također radi prema posebnim uvjetima kao trijažno mjesta", istaknuo je Piletić.

Grad Novska, gradske ustanove i poduzeća, Zajednica športskih udruga i Vatrogasna zajednica Grada Novske do daljnjega otkazali su sva okupljanja, natjecanja, treninge, sjednice kako bi onemogućili eventualno širenje virusa.

Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Novske, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika u emisiji na RPN-u između ostaloj još je rekao, „građanima se savjetuje da smanje odlaske u trgovine, ugostiteljske objekte, ostale javne prostore u kojima je obično veća koncentracija ljudi te da se pridržavaju svih ostalih preporučenih mjera zaštite od širenja virusa“.

TONSKI PRILOG: Siniša Kesić

U Osnovnoj školi Novska od ponedjeljka, 16. ožujka je započela nastava na daljinu. Ravnateljica škole Antonija Miroslavljević kaže „oni učenici koji nisu imali internet ili nešto od uređaja od danas će imati osigurano sve potrebno“ , te je pozvala na razumijevanje, toleranciju i razumijevanje između učenika, učitelja i roditelja.