Grad NOVSKA Službene stranice

Pripadnici JVP Novska vježbali - uspješno provedena vježba potvrdila uvježbanost

Pripadnici JVP Novska vježbali - uspješno provedena vježba potvrdila uvježbanost

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Novska uspješno su odradili još jednu vježbu. Nakon što ih je Zlatko Pješ, zapovjednik, upoznao s provedbom vježbe, spašavanja osoba iz zadimljene prostorije, vatrogasci su krenuli na izvršenje zadaće.

Vježba se izvodila u mračnom, prostoru  punom dima i raznih prepreka koji su otežavali rad, „prilikom pronalaženja jedne odrasle osobe i dvoje djece koji su bile u prostoru nakon eksplozije plina“.

Vatrogasci opremljeni izolacionim aparatima za disanje, ulazili su i prostoriju, prema pravilu ponašanja u takvim situacijama, u paru, tragajući za stradalim osobama u svakom djelu prostorije pune prepreka. Ovakve vježbe smatraju se jednim od zahtjevnijih no zadaća je uspješno izvršena.

- "Svrha vježbe bila je provjera djelovanja vatrogasaca u zadimljenim prostorima i provjera učinkovitosti izvršenja", rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik JVP Novska.
Pored pripadnika JVP Novska, združenu vježbu s njima su imali i vatrogasci DVD-a Novska.

Od lipnja kada su krenuli s radom pripadnici JVP Novska imali su 36 raznih  intervencija pa je održavanje spremnosti iznimno važno u njihovom poslu zaštite ljudi i imovine, ne samo od vatre već i drugih nepogoda.
 

TON: Zlatko Pješ
 

Na kraju vježbe i nakon pospreme opreme, zapovjednik je održao i kratku analizu vježbe koja je uspješno  provedena i  potvrdila organiziranost i opremljenost JVP Novska.