Grad NOVSKA Službene stranice

Priprema Projektne dokumentacije za izgradnju višestambene zgrade s 20 stanova

Priprema Projektne dokumentacije za izgradnju višestambene zgrade s 20 stanova

Potpisanim ugovorom o izradi projektne dokumentacije za izgradnju višestambene zgrade na zemljišnoj parceli u ulici Antuna Mihanovića, učinjen je još jedan korak prema stambenom zbrinjavanju na području Grada Novske.

Ugovor su potpisali, Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i graditeljstvo i direktor tvrtke Trinas Projekt d.o.o., Ante Grubišić, koji će pripremiti projektnu dokumentaciju za izgradnju 20 novih stanova.

Potpisivanju ovog Ugovora prethodio je Sporazum sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Gradom Novska. Sporazum je potpisan u prosincu prošle godine, potpisali su ga Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i Marin Piletić, gradonačelnik.

Zemljišnu parcelu u ulici Antuna Mihanovića za potrebe izgradnje, Grad Novska je predao u vlasništvo RH, te se obvezao razmjerno sudjelovati u sufinanciranju troškova izgradnje, ishođenja građevinske dozvole te priključaka na komunalnu infrastrukturu.

Izgradnjom zgrade za korisnike s liste prvenstva, kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, Grad Novska imati će mogućnost raspolaganja dijelom stambenih jedinica za stambeno zbrinjavanje  korisnika bez riješenog stambenog pitanja s područja Grada Novske.

Nakon niza godina na području Grada Novske započinje period stanogradnje, pored izgradnje višestambene zgrade u ulici Antuna Mihanovića, očekuje se i početak gradnje u ulici Alojzija Stepinca poslovno stambene jedinice s 5 stanova, za što je već izrađen glavni projekt.