Grad NOVSKA Službene stranice

Prirez smanjen s 10 na 8 posto, porez na potrošnju s 3 na 1 posto – smanjena i komunalna naknada

Prirez smanjen s 10 na 8 posto, porez na potrošnju s 3 na 1 posto – smanjena i komunalna naknada

Zbog gospodarske situacije na području grada i stvaranja uvjeta za  brži oporavak uzrokovan koronavirusom, u svrhu smanjenja posljedica u gospodarstvu i na razvoju grada, na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske održanoj putem video veze prihvaćen je prijedlog odluke o smanjenju poreza na potrošnju i prirez porezu na dohodak.

Odlukom će se  smanjiti prirez, s dosadašnjih 10 posto na 8 posto od osnovice,  i poreza na potrošnju s dosadašnjih 3 posto na 1 posto od osnovice.

"Nadovezujući se na odluke Hrvatske vlade, želimo u godini koja je pred nama oporavak svih gospodarstvenika, obrtnika i poljoprivrednika. Osim navedenih, pripremili smo čitav niz novih mjera kojima potičemo otvaranje novih radnih mjesta" – između ostaloga je rekao Marin Piletić, gradonačelnik.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Odlukom o komunalnoj naknadi prihvaćeno je i snižavanje  koeficijenta za 20 posto. Ovim Odlukama želi se potaknuti povećanje osobnih primanja građana, dobra vijest i odluke Gradskog vijeća Grada Novske, posebno što je rečeno, umanjenje prireza ne bi trebalo ugroziti gradske financije i planirane projekte.