Grad NOVSKA Službene stranice

Proizvodna hala tvornice mikro algi Phyox dobila krov

Proizvodna hala tvornice mikro algi Phyox dobila krov

Od početka tjedna gužva na gradilištu tvrtke Phyox, tvornici za  proizvodnju mikro algi u Poduzetničkoj zoni Novska.

Na pripremljene armirano betonske elemente zidova hale, na krovnu konstrukciju djelatnici tvrtke „Međimurje PMP“ iz Čakovca, gdje su elementi i proizvedeni , uz pomoć dizalice za teške terete postavili su krovne ploče i tako natkrili cijeli prostor budućeg proizvodnog pogona.

I djelatnici građevinske tvrtka „KIM gradnja“, Lipovljani, nastavili su s poslovima betoniranja i pripreme za novi dio hale.

Kada se pogoni završe i počne proizvodnja mikro algi za medicinske, prehrambene i kozmetičke svrhe, prema riječima Dražena Bregleca, direktora tvrtke Phyox, „proces proizvodnje je dizajniran na način da zadovoljava najviše standarde, a cjelokupni proizvodni proces sastoji od isključivo od potpuno inertnih i za medicinske svrhe prihvatljivih materijala, od stakla i nehrđajućeg čelika najviše kvalitete“.

Mikro alge iz Novske namijenjene su globalnom tržištu, koje može očekivati najvišu kvalitetu, konstantnu količinu i superiornu kvalitetu.

U cijelom procesu, pored stručnih voditelja specifična znanja, biotehnologa, farmaceuta, kemičara i specijalista za strojarstvo i elektro održavanje, u pogonima će zaposlenje naći i  15 djelatnika drugih struka.