Grad NOVSKA Službene stranice

Projekt “Dom izvan doma”, za djecu i mlade – projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda

Projekt “Dom izvan doma”, za djecu i mlade – projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda

U partnerstvu Grada Novska, Centra za socijalnu skrb Novska i Centrom za pružanje usluga u zajednici Lipik, u trajanju dvije godine provoditi će se projekt „Dom izvan doma“, za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i članove obitelji uz rad stručnjaka za postizanje bolje socijalne uključenosti.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1,4 milijuna kuna. Na početnoj konferenciji za provedbu pri predstavljanju projekta „Dom izvan doma“, rečeno je kako će se bivši prostori Centra za socijalnu skrb Novska na Trgu Gjure Szabe, urediti za poludnevni boravak za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U program će biti  uključeni i mladi kojima je izrečena neka od mjera Centra za socijalnu skrb. Osim djece i mladih u projektne aktivnosti biti će uključeni, roditelji, udomitelji, skrbnici, ali i šira javnost.

Jedan od ciljeva ovog projekta je i „osposobljavanje i osnaživanje kapaciteta stručnih osoba za rad s ciljanim skupinama te podizanje svijesti šire javnosti i razvoja učinkovitih socijalnih usluga na području Grada Novske“.



 

Foto: DUC