Grad NOVSKA Službene stranice

Proširenje poslova gradskog poduzeće Novokom d.o.o.

Proširenje poslova gradskog poduzeće Novokom d.o.o.

Gradsko poduzeće Novokom d.o.o., osim komunalnih djelatnosti, održavanja javnih površina i infrastrukture,  prikupljanja i gospodarenjem otpadom, djelatnosti su proširili i na održavanje objekata i zgrada, pružanju usluge tehničkog održavanja stanova i stambenih zgrada u Novskoj.

- Uvjeti za nove djelatnosti  stekli su se u travnju prošle godine, nakon što je donesena odluka o preseljenju Novokoma u nove prostore. Preuzimanjem održavanja  stanova i stambenih zgrada u Novskoj,  proširenja poslova i na druge djelatnosti, stvorila se i potreba za novim djelatnicima, - napomenuo je Tomislav Bogojević, direktor tvrtke Novokom.

Na poslovima koje obavlja tvrtka kroz pet odjela sada je zaposleno šezdesetak djelatnika, a još desetak ih je angažirano putem Mjera programa javnih radova.

Jedna od novih djelatnosti su i poslovi  održavanja javne rasvjete u Gradu Novska i prigradskim naseljima, na održavanju postojećih lampi, montaže novih svjetiljki i upravljanje rasvjetom. Održava se 1882. rasvjetnih tijela po Novskoj i svim naseljima Grada Novske.

U planu je postavljanje dodatnih rasvjetnih tijela na slabije osvijetljenim mjestima i raskrižjima pa će se navedeni broj povećati.

Za potrebe radova na visini, nabavljeno je i specijalizirano vozilo, trokraka hidraulična platforme visine 14 metara.

 

Kako je kazao voditelj održavanja javne rasvjete, Ivan Nemec, građani mogu svaki kvar na javnoj rasvjeti i pregaranje sijalica prijaviti putem posebnog obrasca na web stranici Novokoma, na E-mail: ivan.nemec@novokom-novska.hr, i na broj mobitela,  091 446 0061.

- Svaki prijavljeni kvar biti će otklonjen u kratkom roku, - naglašava Nemec.