Grad NOVSKA Službene stranice

Proširenje u Crkvenoj ulici – asfaltiranjem završeni radovi na mostu iznad Novljančice

Nanošenjem asfaltnog sloja završeni su radovi u Crvenoj ulici na proširenju mosta s pješačkom stazom iznad potoka Novljančice.

Posao je obavljen uz dogovor s Hrvatskim vodama, generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem  i Gradom Novska,  pripremne radove su izveli djelatnici novljanske „Vodoprivrede“, a asfaltiranje šezdesetak metara prometnice  obavili su djelatnici i strojevi Poduzeće za ceste iz Slavonskog Broda.

Cjelokupna rekonstrukcija s proširenjem cestovnog dijela omogućiti će sigurniji protok vozila i pješaka ovim dijelom grada.

U proteklom periodu asfaltirana je i Selska ulica u Novoj Subockoj, cesta u Kozaricama, a prema najavi i potpisanim ugovorima početkom ove godine u Zagrebu, Grad Novska dobio je 5,1 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH za uređenje nerazvrstane ceste kroz Staru Subocku. Potpisan je i Ugovor o zajedničkom sufinanciranju za rekonstrukciju županijske ceste 3250 kroz naselje Bročice u dužini 2,6 kilometra, širine 9 metara s biciklističkom stazom. Završetkom natječaja za izvođača trebali bi započeti radovi kroz selo što korisnici, vozači i mještani iščekuju i pozdravljaju.