Grad NOVSKA Službene stranice

Radost i toplina Adventa u Novskoj

Radost i toplina Adventa u Novskoj

Advent u Novskoj i ove godine svojim sugrađanima nudi brojne sadržaje, koncerte, radionice te trenutke radosti i veselja i zanimljive novitete. Trenutke zajedništva i topline u vrijeme kad svi na okupu s nestrpljenjem iščekujemo blagdansko raspoloženje.

Omiljena destinacija najmlađih i ove godine zasigurno će biti klizalište, u zatvorenom prostoru, a do kojeg vodi tunel ukrašen lampicama što je ujedno i jedna od najoslikanijih adventskih atrakcija, te prostor za druženja na otvorenom nazvan “Novljanski ćošak”.

Na klizalištu će se ove godine održati škola klizanja koja će završiti klizačkom revijom te susretima novljanskih i kutinskih klizača.

Niske temperature podići će peći na drva u kojima vatrica gori cijelo vrijeme, pjesma i ples uz lokalne izvođače zabavnog, tamburaškog i rock vikenda izmjenjuju se na adventskoj pozornici, a u kućicama se mogu pronaći različiti topli napitci i delicije.

Gradska knjižnica “Ante Jagar” svoju igraonicu pretvorit će u dom Djeda Božićnjaka u kojem sve svoje želje djeca mogu upisati u veliku Knjigu želja koju uređuju marljivi vilenjaci te se svakodnevno održavaju radionice za djecu i najmlađe.

Svakog vikenda u Novskoj, u popodnevnim satima, održavat će se jedinstvena blagdanska čarobna vožnja koja će zasigurno unesti radost i veselje našim najmlađima u saonicama sa Djedom Božićnjakom.

Posjetitelje adventskih dana zasigurno će najviše zagrijati toplina novljanskog srca, posebice ona na natjecanju u kuhanju vina kojom tradicionalno ova manifestacija završava.