Grad NOVSKA Službene stranice

Radovi na aglomeraciji - u Bročicama završeno oko 13 kilometara

Radovi na aglomeraciji - u Bročicama završeno oko 13 kilometara

Svakodnevno na terenu, Filipović ima dobar uvid o poslovima, izvode se na više lokacija, pored Bročica, odvodni kanalizacijski cjevovod položen je iza okućnica u Starom Grabovcu, radovi su započeli i u naselju Paklenica, a postavljaju se i nove vodovodne cijevi u ulici Kralja Tomislava u Novskoj.

Od oko 13 kilometara nove vodovodne mreže, koliko je projektom „Aglomeracija Novska“ u planu, završeno je 4 kilometra,  obavljena je i tlačna proba u ulicama Kralja Zvonimira i Kolodvorskoj ulici, a uzeti su i uzorci vode iz cjevovoda radi provjere zdravstvene ispravnosti vode. Od 42 kilometra nove kanalizacijske mreže završeni su radovi na oko 13 kilometara.

TONSKI PRILOG: Mario Filipović

 

Kapitalni infrastrukturni projekt koji se provodi na području Novske i naseljima do mjesta Rajić vrijedan je 123 milijuna kuna. Financiran je iz europskih i nacionalni sredstava u partnerstvu s Hrvatskim vodama i Vladom Republike Hrvatske,  Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Ministarstvom regionalnog razvoja i EU Fondova, a potrajati će oko 650 dana.