Grad NOVSKA Službene stranice

Radovi na Novljanskom jezeru

Radovi na Novljanskom jezeru

Na Novljanskom jezeru u tijeku su radovi, djelatnici novljanske Vodoprivrede završavaju betonsko armirane propuste za oborinsku vodu koja se nakon kiša  slijeva s desne strane obale u vodni sustav jezera. Dok se s betoniranjem dva propusta namjerava završiti ovaj tjedan, pri završetku je prijelaz koji je spojio dvije obale na vrhu jezera, utoke voda potoka Novljančica u Novljansko jezero.

Radovi se izvode uz potporu Hrvatskih voda, državnog poduzeća s kojim je Grad Novska zadnjih godina realizirao najviše vodno gospodarskih projekata, najveći do sada, Aglomeracija na području Grada je u tijeku. Kako je radi radova otvaranjem pregrada na preljevnom čepu smanjena razina vode u Novljanskom jezeru, posao koji se radi svakih nekoliko godina, nakon poslova na propustima najavljuju se poslovi na čišćenju korita jezera od mulja.

Potok Novljančica od svog izvora i sve vode koje se ulijevaju u jezero nakon završetka radova i zatvaranja čepa napuniti će jezero s oko 80 tisuća metara prostornih vode. Ljeto dolazi i to bi posebno obradovalo kupače i izletnike koji se dolaze kupati i šetati obalom Novljanskog jezera.