Grad NOVSKA Službene stranice

Rekonstrukcija cesta na području grada Novske

Kako je najavljivano, na području Grada Novske, obnoviti će se nekoliko županijskih cesta, što su nakon radnog sastanka i obilaska više prometnica potvrdili gradonačelnik Marin Piletić i Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste. Riječ je o cesti od Nove Subocke prema Staroj Subockoj, Plesmu i Krapju, prometnici kroz Bročice i dijelu ceste u Kozaricama, a koje će do kraja mandatnog razdoblje biti obnovljene .

- Rekonstrukciju ceste kroz Bročice mještani očekuju duže vrijeme, a značajna je i cesta koja vodi od naselja Rajić prema Rajčićima, zbog važnosti gospodarskih aktivnosti koje se odvijaju na tom području, a povezuje ih prometnica u nadležnosti ŽUC-a, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik, prigodom obilaska cesta s ravnateljem ŽUC-a i u razgovora sa Slavkom Tepavcom, predsjednikom MO Bročice i Radoslavom Ivankovićem, vlasnikom tvrtke „Rašeljke“ iz Rajčića.

Projekt ceste od Nove Subocke je gotov i predan na ishođenje građevinske dozvole za radove kao i za dio ceste kroz Bročice, koja prema riječima Stipe Šapine, ravnatelja ŽUC-a, predstavlja veće ulaganje, prema troškovniku cijena bi bila oko 10 milijuna kuna s biciklističkim stazama.

Do kraja godine može se očekivati i obnova nekoliko drugih prometnica na području Grada Novske, a čija je vrijednost radova do 2 milijuna kuna. Obnova i rekonstrukcija navedenih cesta je prema modelu zajedničkog financiranja.