Grad NOVSKA Službene stranice

Rekonstrukcija ulice Torine u Novoj Subockoj i odvojka ulice u Staroj Subockoj

Ulice, Torine u Novoj Subockoj i odvojak u Staroj Subockoj, uskoro će dobiti asfaltirane ulice. Ugovor o radovima, rekonstrukciji ulica  ova dva prigradska naselja, s predstavnicima tvrtke za cestogradnju Strabag, potpisao je Marin Piletić, gradonačelnik.

Radovi će započeti uskoro, prema riječima predstavnika Strabaga,  ovisno o vremenskim prilikama potrajali bi oko 15 radnih dana do završetka nanošenja asfaltne površine. Djelatnici su već obišli gradilište, a slijedi dolazak strojeva i ostale mehanizacije.

Cijena radova asfaltiranja nerazvrstane cesta, odvojka u Staroj Subockoj je 253 tisuće kuna bez PDV-a, a ulice Torine u Novoj Subocko 180 tisuća + PDV.

Kako je u prigodi potpisivanja novih ugovora o uređenju ulica u Staroj i Novoj Subockoj rekao gradonačelnik, u zadnjih dvije godine uložena su znatna sredstva u cestovnu infrastrukturu na području Grada Novske. 

Osim nerazvrstanih  cesta i ulica,  uskoro slijedi i rekonstrukcija  županijske ceste od Plesma prema Staroj Subockoj, Ugovor o izvođenju radova  je već potpisan sa  Županijskom upravom  za ceste  kao i za radove na krivini između Novske i Starog Grabovca.

TON : Marin Piletić 

Obnovu i rekonstrukcija cestovne infrastrukture jedan je od važnijih programa gradske vlasti p a je tako nedavno nakon završetka radova  u promet pušteno  1,8 kilometra ceste kroz Staru Subocku s odvojcima, a u Novoj Subockoj još prošle godine završeno je i uređenje Selska ulica u Novoj Subockoj.