Grad NOVSKA Službene stranice

RK Novska uskraćen za korištenje Sportske dvorane za treninge i prvenstvene utakmice

U utorak, 11. travnja u popodnevnim satima prije početka treninga rukometnih nada RK Novska, predsjednik kluba Jurica Kinderman zaprimio je dopis od predsjednika Školskog odbora Srednje škole Novska prof. Željka Čačića u kojem stoji da je istog dana Školski odbor SŠ Novska donio odluku kojom je zapriječeno daljnje treniranje igrača RK Novska u Školskoj sportskoj dvorani, kao i odigravanje prvenstvenih utakmica.

U dopisu stoji: "S obzirom da je Rukometni klub Novska odbio potpisati Ugovor o najmu sportske dvorane sa Srednjom školom Novska, dana 11. travnja 2017. Školski odbor Srednje škole Novska donosi odluku o uskrati korištenja termina za treninge i utakmice navedenog kluba."

 

Nakon treninga u službenim klupskim prostorijama okupili su se Uprava kluba, roditelji mladih rukometaša i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan kako bi analizirali novonastalu situaciju i donijeli odluke kako dalje postupati. Nakon razgovora izjave za RPN dali su predsjednik kluba Jurica Kinderman, gradonačelnik Vlado Klasan, uz napomenu da predsjednik Upravnog vijeća SŠ Novska prof. Željko Čačić nije želio dati izjavu.

 

"Razočaran sam, ovim činom doveden je u pitanje rad kluba u kojem djeluje 70-ak rukometaša. Klub je posljednje dvije godine uložio velike napore u konsolidaciju, rad s mladim igračima je izvrstan i Novska bi u skoro vrijeme trebala imati stabilnog drugoligaša. Posebno osuđujem način na koji su mi uručivani Ugovor o najmu, kojeg mi je uručio domar, kao i današnje uručivanje uskrate termina. Ugovor nisam potpisao jer sam kao predsjednik kluba svjestan da nemamo sredstva za plaćanje dvorane, jer je cijela procedura oko najma počela nakon završetka gradskog natječaja za dodjelu sredstava sportskim udrugama za 2017. godinu, pa prema tome nismo mogli niti predvidjeti sredstva za najam dvorane. S druge strane, ugovorom iz 2002. godine, koliko je meni poznato, sve gradske udruge i klubovi mogu besplatno koristiti dvoranu, stoga sam stanovišta da se radi o nekim drugim interesima zbog kojih će, nažalost, ispaštati sportska mladost ovog grada" rekao je predsjednik RK Novska Jurica Kinderman.

Uime jednog od tri nositelja osnivačkih prava, Grada Novske, (druga dva su resorno Ministarstvo i Županija Sisačko-moslavačka kao nostitelj osnivačkih prava Srednje škole Novska) prisutnima se obratio gradonačelnik Vlado Klasan.

 

"Ovo je stanje neizdrživo. Nakon zabrane treniranja prstićima NK Libertasa, dolazi nova zabrana. Za ovo stanje odgovorne smatram Sisačko-moslavačku županiju, odnosno zamjenika župana Marina Piletića, ravnateljicu Srednje škole Novska Nikolinu Fijačko-Filipović i predsjednika Školskog odbora Srednje škole Novska prof. Željka Čačića, osobe koje namjerno, prije izbora, opstruiraju rad sportskih klubova. ZSU Grada Novske okupit će sportaše, sportske udruge i roditelje mladih sportaša u četvrtak, 13. travnja u 17.30 ispred Školske sportske dvorane u znak protesta, a tad će uslijediti i obraćenje medijima, ukoliko do tada ne postignu dogovor. Roditelji su izrazili svoju zabrinutost i negodovanje zbog novonastale situacije u kojoj najviše štete imaju upravo djeca, polaznici rukometne škole. Složili su se da je potrebna prisutnost medija kako bi se ovaj problem aktualizirao i što brže pronašlo rješenje.