Grad NOVSKA Službene stranice

Simboličnom sadnjom novog stabla u Gradskom parku obilježen Dan planeta zemlje

Grad Novska i Turistička zajednica Grada Novske raznim akcijama brinu i pridonose zaštiti okoliša što potvrđuje i ova lijepa gesta. Naime gradonačelnik Novske Vlado Klasan je zajedno s malenim vrtićancima iz Dječjeg vrtića "Radost" Novska, u petak, 21. travnja u novljanskom gradskom parku posadio ukrasno drvo javor acer pseudoplatanus leopoldi.

Simoblična sadnja drveta upriličena je uoči obilježavanja međunarodnog Dana planeta zemlje, koji je posvećen rješavanju problema onečišćenja okoliša, odnosno razvijanju svijesti o brizi za okoliš. Upravo iz tog razloga akciji su prisustvovala i djeca iz DV "Radost" , kako bi od što ranije dobi počeli razvijati ljubav i brigu prema prirodi i okolišu.

"Sadnjom drveta obogatili smo naš park i barem malo vratili ono što ljudi sami uništavaju, jer krčenjem šuma godišnje se uništi jako puno stabala. To je jedan mali, ali vrlo bitan korak" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, koja je u suradnji s komunalnim poduzećem "Novokom", organizirala simboličnu sadnju novog drveta u gradskom parku koje će ga, nadamo se, krasiti još dugi iz godina.

"Drvo je simbol života i čistoće, te na ovaj način pokušavamo djecu naučiti važnosti očuvanja prirode" – rekao je gradonačelnik Klasan, koji je ovom prigodom pozvao sve građane da posjete Novljansko jezero, te na taj način obilježe Dan planeta zemlje u prirodnom okruženju.