Grad NOVSKA Službene stranice

13. Memorijalni taekwondo turnir "Bljesak 1995."

U subotu 29. travnja 2017. godine u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska, Taekwondo klub "Ogrc"  Novska organizirao je 13. Memorijalni turnir „Bljesak 1995.“, pod pokroviteljstvom Grada Novske, kojeg je svečano u 10,00 sati otvorio gradonačelnik Vlado Klasan.

Budući da je turnir održan u sklopu obilježavanja 22. obljetnice VRO „Bljesak“ kojom je 1. i 2. svibnja 1995. godine područje zapadne Slavonije oslobođeno od veliko-srpskog agresora i zločinačke Jugoslavenske armije, prije otvorenja turnira u 9,30 h, delegacija Hrvatskog taekwondo saveza i kluba domaćina, sa ostalim je uzvanicima, trenerima, sudcima i roditeljima učesnika turnira odala počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomenika u gradskom parku.

Natjecanje je organizirano za uzrasne skupine mlađih i starijih kadetkinja i kadeta, juniorki i juniora te najmlađih uzrasta natjecatelja u disciplini KICK i Limači na kojem je nastupilo 260 natjecatelja iz 27 taekwondo klubova  Hrvatskog taekwondo saveza.

Poredak najuspješnijih klubova: 1. TK "Omega" iz Bjelovara, 2. TK "Sajnami"  iz Vinkovaca, 3. TK "Brinje" iz Brinja. Najbolji pojedinci po uzrasnim skupinama su: najbolji KICK Ž je Karla Marinović iz TK , "Kneževi Vinogradi", najbolji KICK M je Borna Čikojević iz TK "Kneževi Vinogradi", najbolja limačica A je Lorena Ereš iz TK „Škorpion“ iz Gornje Vrbe, najbolji limač A je Stjepan Tonžetić iz TK „Susedgrad Sokol“ iz Zagreba, najbolji limač B je Leon Bosjak iz TK "Kneževi Vinogradi", najbolja mlađa kadetkinja je Karolina Kiš iz TK „Omega“ iz Bjelovara, najbolji mlađi kadet je Mislav Dasović iz TK „Brinje“ iz Brinja, najbolja kadetkinja je Ela Jelić iz TK „Omega“ iz Bjelovara, najbolji kadet je Sven Anić iz TK „Prana“ iz Karlovca, najbolja juniorka je Mihaela Bolješić iz TK „Brinje“ iz Brinja, najbolji junior je Filip Jelošek iz TK „Osijek“ iz Osijeka.

TK „Ogrc“ Novska nastupio je sa ukupno 33 natjecatelja, 12 u disciplini KICK, 1 limačicom, 11 mlađih kadetkinja i kadeta, 8 starijih kadetkinja i kadeta te 1 juniorkom koji su osvojili 3 srebrne i 8 brončanih medalja. U ekipnom poretku klub je zauzeo 10. mjesto. Medalje su osvojili: u konkurenciji KICK broncu Josip Lončarević- dječaci M-3, u konkurenciji mlađih kadetkinja i kadeta srebro Filip Miličević - 47 kg, broncu Emily Molnar - 36 kg, Vladimir Radić - 30 kg, Jakov Šobak - 36 kg i Marino Tadić - 43 kg. U konkurenciji kadetkinja i kadeta: srebro Ana Gudac - 47 kg, David Malbaša - 61 kg, i broncu Marijan Marijan - 45 kg, te Luka Molaro - 49 kg. U konkurenciji juniorki i juniora broncu je osvojila Melanie Molnar - 49 kg.