Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik održao prijam za uspješnog novljanskog atletičara Ivana Maletića

Gradonačelnik održao prijam za uspješnog novljanskog atletičara Ivana Maletića

Novljanin Ivan Maletić je u svijet atletike ušao prije nešto više od godinu dana, a već sada iza sebe ima niz uspjeha i osvojenih medalja. Atletikom se počeo baviti na poticaj prijatelja, te je kao član Jasenovačkog atletskog kluba (JAK) krenuo s prvim utrkama. Prijavio se na utrku u Pakracu i na trasi od 6km osvojio odlično četvrto mjesto i tada je shvatio kako je, unatoč jakoj konkurenciji koja se atletikom bavi duže nego on, ostvario rezultat koji uz puno truda obećava mnogo. Uslijedili su treninzi i prijave na razne druge utrke; u konkurenciji od oko 400 atletičara na 10km zauzeo je 50. mjesto, na polumaratonu u Slavonskom Brodu je trasu od 19km pretrčao u vremenu 1h:35min, a na jednom od najtežih polumaratona u Hrvatskoj na Plitvicama, Ivan je popravio svoj osobni rekord na 1h:32min, nakon čega je prolazno vrijeme postajalo sve bolje, te je na polumaratonu u Požegi osvojio treće mjesto (1h:30min).

U siječnju ove godine Ivan prelazi u  Atletsku udrugu "Moslavina u pokretu" Kutina i nastavlja nizati još bolje rezultate. Sudjelovao je na natjecanjima u Splitu (1h:25min), gdje je znatno popravio osobni rekord, a ove godine je u mjesecu svibnju na trasi dugoj 21km ostvario do sada najbolje prolazno vrijeme (1h:17min). Zahvaljujući svim ovim odličnim rezultatima, a i kako bi mu čestitao na uspjesima, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan je, u svom uredu održao prijam za novljanskog sportskog entuzijastu Ivana Maletića. Gradonačelnik je naglasio kako upravo zbog zavidnih rezultata koje postižu naši sportaši, Gradska uprava planira premještanje sportskog centra na novu lokaciju s novim popratnim sadržajima, među kojima je i atletska staza. Sve navedeno planiraju kako bi našim sportašima omogućili što bolje uvjete za postizanje vrhunskih rezultata u budućnosti. "Sudeći prema rezultatima i medaljama koje osvajaju u trenutnim uvjetima, sa sigurnošću možemo ustvrditi kako će osim sve većeg broja sportaša u Gradu rasti i broj osvojenih medalja na raznim natjecanjima" – rekao je gradonačelnik, te je Ivanu zaželio puno uspjeha i naravno što bolje rezultate sa što manje povreda.

"Sretni smo što imamo ovakvog čovjeka u našoj sredini i nadam se da će što veći broj Novljana čuti za uspjehe našeg Ivana kako bi mu bili podrška, te da će on nakon što prestane biti aktivan atletičar, biti ta ista podrška za mlađe naraštaje s obzirom na svoja iskustva, znanja i sposobnosti" – rekao je gradonačelnik. Ivan Maletić zahvalio se gradonačelniku na pozivu, te je dodao kako su mu podrška Grada i njegovih sugrađana veliki poticaj. Nadalje ističe kako mu je osnovni cilj ove godine bio postići osobni rekord 1h:20min, no uz pojačane treninge dogurao je na 1h:17min. S tim je rezultatom izuzetno zadovoljan, no teži prema 1h:15min. Ivan je proteklog tjedna sudjelovao na utrci građana u Kutini gdje je osvojio drugo mjesto u muškoj kategoriji, te na tradicionalnoj međunarodnoj utrci Kutina – Voloder u okviru "Voloderskih jeseni 2016" gdje je osvojio 20. mjesto ukupno i 10. mjesto u kategoriji MS sa rezultatom 1h:02min na trasi dugoj 15 kilometara.