Grad NOVSKA Službene stranice

Na drugoj po redu međunarodnoj utrci "NovskaRUN" sudjelovalo 125 natjecatelja

Druga po redu novljanska utrka "NovskaRUN" održana je u nedjelju, 14. kolovoza u organizaciji Atletskog kluba "NoGA" Novska, te u suradnji s Gradom Novska, kao generalnim pokroviteljem, Turističko – informativnim centrom i uz pomoć brojnih volontera. Utrka je obogatila manifestaciju "Ljeto u Novskoj", a osim toga obogaćen je i program "NovskaRUN", te su se natjecatelji mogli natjecati u dvije trase – od 8 i 16 kilometara. "Natjecanje se odvijalo u dvije discipline, odnosno u 4 grupe, dvije muške i dvije ženske, te na dvije udaljenosti" – izjavio je Saša Vrlazić, predstavnik mjerne službe i sudac, koji je naglasio kako je prema evidenciji startalo ukupno 125 natjecatelja i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te jedan natjecatelj čak iz Rusije, prema čemu možemo ustvrditi kako je "NovskaRUN" poprimio karakter međunarodnog natjecanja.

Natjecatelje je došao podržati i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, uz čiji su startni znak započeli s osvajanjem raznolikog terena. Ispred organizatora okupljenima se obratio Filip Mičević koji je istaknuo kako su se dosta potrudili u označavanju trase, a ovim putem se zahvalio svim sponzorima, posebice gradonačelniku na financijskoj potpori, uručivši mu službenu majicu "NovskaRUN".

"Ovo je jedna od bezbroj vrijednih aktivnosti koje se provode u našem Gradu, a s ponosom mogu reći kako su natjecatelji trčali jednim od najljepših krajeva ovog dijela Slavonije" – rekao je gradonačelnik, te zahvalio organizatorima na trudu, kao i svima koji su se odazvali na ovaj program. Pobjednica utrke "Run The Woods" u ženskoj kategoriji je Antonija Džolić iz Pakraca, na drugom mjestu je Ines Mahovlić Krpan iz Zagreba, a na trećem Nataša Kaurin iz Banja Luke.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Đuro Komlenović iz Kutine, drugo mjesto pripalo je Petku Drakuliću iz Vrbovskog, a treće također Kutinčanu Marijanu Cindriću. Svjetska prvakinja i prošlogodišnja pobjednica "NovskaRUN8k" Antonija Orlić iz Novske ove je godine prvo mjesto zauzela u ženskoj kategoriji na utrci "Spartana", a slijede ju Zorica Cvanciger i Ana Nikić Hercer iz Zagreba. Pobjednik utrke "Spartana" u muškoj kategoriji je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, na drugom mjestu je novljanin Ivan Maletić, dok je na trećem mjestu Goran Đogolović iz Zagreba. Program su upotpunili lokalni OPG-ovci koji su na štandovima izložili svoje domaće proizvode, a ekipe HGSS – stanice Novska i novljanske Hitne pomoći osiguravale su bezbrižan tijek utrke.