Grad NOVSKA Službene stranice

"NORA" Novska kontinuirano promiče sportsku rekreaciju

Sportska rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac izabire za osobne potrebe u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave. Brojni znanstvenici ističu kako je rekreacija ključni čimbenik u borbi za zdravlje, te da se odražava i na sve bitne sastavnice života. Da je tome tako potvrđuju nam članice Udruge športske rekreacije "Nora" Novska koje promiču pozitivan stav prema takvom načinu života. Udruga je u četvrtak 17. ožujka održala redovnu Izvještajnu skupštinu kojoj su osim članica prisustvovali i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, te predsjednik Zajednica sportskih udruga SMŽ i Grada Novske Josip Šimunović. Sjednicu je sazvala i vodila predsjednica Udruge Marija Bilman, koja je zajedno s Josipom Bijonda Šepović i Suzanom Paklec izabrana u radno predsjedništvo, dok je za zapisničarku izabrana Ivana Vidalin. 

Nazočnima se obratio predsjednik Zajednica sportskih udruga SMŽ i Grada Novske Josip Šimunović koji je istaknuo kako je sportska rekreacija u Novskoj, sudeći prema broju članica u "Nori" dobro zastupljena, te im je poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Predsjednica Udruge Marija Bilman naglasila je kako su počašćeni gradonačelnikovim dolaskom, a gradonačelnik je naglasio kako je upoznat s problemom prostora u kojem Udruga obavlja svoje aktivnosti, te je dodao kako Grad već sada pokušava pronaći riješenje za navedeni problem. "Svojom prisutnošću vam želim iskazati dignitet i poštovanje, kao i svim ostalim udrugama i društvima. Vi to zaslužujete jer prezentirate zdrav način života" – rekao je gradonačelnik, te je ovim putem pozvao Udrugu da se što više uključi u aktivnosti Grada Novske. 

"Sinergija aktivnosti svih udruga na području Grada u suradnji s Gradskom upravom je izuzetno važna i mislim da su rezlutati vidljivi već sada" – izjavila je predsjednica Marija Bilman. Udruga "Nora" prema planu rada organizirati će šest javnih manifestacija kroz godinu, a prva od njih održat će se u subotu 19. ožujka u susret proljeću, a planirano je rekreativno hodanje do Novljanskog jezera. Rekreativne sadržaje pripremile su i u povodu obilježavanja VRO "Bljesak", kao i krajem svibnja povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije, a aktivnosti su planirane i u mjesecu listopadu povodom Dana Grada, odnosno "Lukova". Tijekom 2015. godine Udruga je djelovala s ciljem promicanja i razvijanja sportske rekreacije u Gradu, a program su realizirali kroz kontinuirano vježbanje u sportskoj dvorani, javne manifestacije, te kroz lokalne medije i suradnju s gradskim institucijama.